Поради

5 найпоширеніших помилок після ринопластики

5 найпоширеніших помилок після ринопластики

Ідеальний ніс - мрія багатьох. Досягти її цілком реально, адже ринопластика - одна з найпопулярніших пластичних операцій. Однак нерідко потенційні пацієнти замислюються тільки про саму операцію, не звертаючи увагу на всі аспекти відновлення після втручання.

Які помилки може допустити пацієнт? Про п'ять найчастіших із них розповідає пластичний хірург, доктор медичних наук Тигран Алексанян.

  1. Замовчування про захворювання, які призводять до ускладнень

Численні консультації перед операцією потрібні не просто так. На них фахівець дізнається про вас і ваш стан здоров'я, інформує про всі обмеження і можливі ризики, ускладненнях, а також дізнається, чи є у вас протипоказання. Якщо пацієнт дуже хоче зробити операцію і замовчує при цьому про якісь захворюваннях або особливості свого здоров'я, значно підвищується ризик негативного результату. Якщо не виявити протипоказання і існуючі захворювання, які можуть вплинути на операцію, то шанс отримати ускладнення дуже високий.

  1. Пропуск перев'язок, фізіотерапії та ігнорування медикаментів

Ніколи не забувайте про те, що будь-яка операція складається з трьох етапів: підготовка, сам процес і етап реабілітації. Нерідко пацієнти, нарешті отримавши довгоочікувані зміни, забувають про складнощі, пов'язаних з реабілітацією. Вона складається з регулярних перев'язок і оглядів, процедур фізіотерапії, прийому медикаментів. Ігнорування цих вимог може призвести до дуже неприємних наслідків, тому варто підходити з належною увагою і відповідальністю як до самої операції, так і до процесу реабілітації.

  1. Недотримання дієти і режиму спокою

Важливий аспект післяопераційного періоду полягає в дотриманні режиму спокою, дієти, обмежень способу життя. Будь-яка операція – величезне навантаження на організм, в тому числі і ринопластика. Недотримання процесу відновлення може привести до затяжної реабілітації і всіляких ускладнень. У перші тижні після ринопластики потрібно дотримуватися спокійного спосіб життя, не вживати алкоголь, нікотин, цілий ряд продуктів, які можуть провокувати набряки, а також уникати фізичних навантажень ще досить тривалий час. Дотримуючись дієти і режим спокою, ви даєте організму шанс вийти після операції повністю здоровим.

  1. Травми

Варто не забувати про те, що травми можуть стати причиною повторної ринопластики.

Наслідки травм можуть привести не тільки до зміни форми носа, але і до утруднення дихального процесу. Раз вже ви витратили стільки ресурсів на створення нової зовнішності, акуратно підходьте до її збереження: будьте обережні і намагайтеся уникати небезпечних ситуацій, травмонебезпечних видів спорту, будьте обережні за кермом і в побуті.

  1. Похід до інших фахівців

Нерідко пацієнти хочуть заощадити або соромляться, тому звертаються після операції до інших фахівців за корекцією або переробкою результату операції.

Інший лікар не знає всіх моментів нюансів операції, тому існує досить високий шанс отримання поганого результату, після якого пацієнт повернеться назад до початкового фахівця. Не варто міняти фахівців без реальних до цього показань, адже це може призвести до небажаних наслідків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, краса, Лікарі
В тему

Останні матеріали