Поради

Косметичні процедури та ризик для здоров’я

Косметичні процедури та ризик для здоров’я

Коли мова заходить про засоби збереження молодості, найчастіше згадуються т.з. «ін’єкції» -- уколи ботоксу, ресталіну та силікону, які успішно позбавляли від морщин мільйони жінок та чоловіків.

 

Однак, декілька повідомлень про ускладнення, які були викликані ін’єкціями незатвердженних препаратів, змусили Американську спілку хірургів-дерматологів опублікувати суворе попередження на цей рахунок. В одному випадку жінка з Каліфорнії померла після ін’єкції незатвердженого препарату для розгладжування зморшок, який було виготовлено без відповідної ліцензії. В іншому -- ін’єкції «контрабандного» ботоксу викликали параліч у чотирьох жінок з Флориди. Одна з них до цього часу пербуває  підключеною до апарату штучного життєзабезпечення.

Проте ризик для здоров’я мають не лише противікові процедури. Доктор медицини, дерматолог Робін Ашіноф, вважає, зщо навіть найпростіша спа-процедура (наприклад, епіляція воском) може мати досить плачевні наслідки, якщо її виконує не спеціаліст. «Якщо ви приймаєте препарат від вугрового сипу, і якщо при епіляції косметолог не прийняв відповідних мір безпеки, шкіра може зійти разом з волоссям», -- попереджує Ашіноф. За його словами, подібні проблеми виникають в тому випадку, коли при епіляції ви користуєтесь сильним аплікаційним гелем на основі або кремом на основі гликолевої кислоти. «Особливо часто це трапляється при епіляції воском брів, оскільки шкіра на цьому участку надзвичайно чутлива», -- додає Ашіноф.

 В деяких спа-салонах також надто часто і без особливої на те потреби використовують обезболюючі креми при епіляції та інших косметичних процедурах. «Багато людей просто не усвідормлюють того, що при надмірному використанні певних обезболюючих кремів їх вміст в організмі може перевищити допустимий рівень настільки, що це може мати летальний результат», - зауважує Робін.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, краса
В тему