Поради

Як за волоссям доглядати, щоб красиві зачіски мати

Як за волоссям доглядати, щоб красиві зачіски мати

На порозі – літо, і ми маємо трішки часу подбати про власні коси. Тож про те, як зміцнити волосся, наситити його вітамінами, стимулювати ріст, та про трендові зачіски сезону – у розмові з Юлією Шнит, знаною бровісткою і фахівчинею б’юті-сфери з Луцька.

Про це йдеться у газеті «Твій вибір».

Позаду зима, весняна нестача вітамінів. Порадьте, як відновити волосся?

– Раджу приготувати маску, яка насичує шкіру голови вітамінами, відновлює тьмяне і ламке волосся, надає йому красивого природного блиску. А ще – вона особливо корисна для пофарбованого волосся. Отож, банан слід порізати і покласти в чашу блендера, додати дві столові ложки меду і 100 мілілітрів молока. Збити, щоб маса набула однорідної консистенції. Опісля нанести на шкіру голови і волосся. Одягнути на голову поліетиленову маєчку і залишити на пів години. Тоді ретельно змити теплою водою з шампунем. Таку маску раджу робити раз на тиждень. Ефективними є і медові маски. Вони запобігають випадінню та ламкості волосся і роблять його блискучим. Для приготування такої маски знадобляться мед, рицинова олія, коньяк, які слід взяти по одній столовій ложці, і яєчний жовток. Ретельно перемішати і нанести на коріння волосся, втираючи легкими масажними рухами в шкіру голови протягом 10 – 15 хвилин. Тоді одягнути на голову поліетиленову маєчку. Обгорнути рушником і залишити на дві-три години. Після цього ретельно помити волосся.

Поділіться рецептами масок для росту волосся.

– Чудовий ефект дає гірчична маска. Потрібно ретельно перемішати три столові ложки порошку гірчиці, шість столових ложок води, дві столові ложки оливкової олії, одну столову ложку цукру і один жовток. Нанести на шкіру голови  на 15 – 20 хвилин. Секрет у тому, що гірчиця, розігріваючи шкіру голови, стимулює волосяні цибулини до активного росту. Також саме ця маска зменшує роботу сальних залоз, відтак ідеально підходить тим, в кого жирне волосся. Популярною є і дріжджова маска. Потрібно 50 грамів свіжих дріжджів розчинити у трьох столових ложках води, додати чайну ложечку цукру. Ретельно перемішати і залишити на пів години. Додати столову ложку меду і стільки ж – реп’яхової олії. Перемішавши, нанести на вологе волосся. Одягнути маєчку й обгорнути голову рушником. А через годину ретельно помити дігтярним милом. Хочу наголосити, що робити таку маску слід не частіше, як раз на місяць.

А які модні в цьому сезоні стрижки?

– Мода на чубчики вже не перший рік у топі. Довгий чубчик-шторка гарно освіжає обличчя і «віднімає» декілька років. Укорочений боб у цьому сезоні – головний тренд. Його варіацією є боб-міді, який полюбився багатьом актрисам. І, звісно, в моді щільні кучері. Їх можна прикрасити стрічками, спеціальними заколками, живими і штучними квітами. Тому порада тим красуням, які звикли випрямляти волосся, – перестаньте це робити і порадуйте себе прикрасами для волосся. По-справжньому крутий вигляд мають щільні кучері на волоссі середньої довжини. Однак яким би не було ваше волосся – довгим, коротким, прямим чи кучерявим, – дбайте про нього, і воно буде пишним, блискучим і красивим.

Спілкувалася Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, краса
В тему