Поради

Від чого насправді залежить старіння

Від чого насправді залежить старіння

На думку вчених, процес старіння починається приблизно після 25 років. Але ніхто достовірно не знає, що конкретно впливає на наш зовнішній вигляд - спосіб життя або генетика.

Ось від чого насправді старіють люди.

Єдиної теорії, яка змогла б просто пояснити причини старіння, на сьогодні немає. Вчені вважають, що з часом організм зношується, накопичує ушкодження і стає більш крихким.

Безумовно, наш спосіб життя, харчування і середовище проживання сильно впливають на те, як ми швидко ми постаріємо. Однак французька довгожителька, найстаріша людей, що коли-небудь жили на Землі, курила все життя. І прожила до 120-річного віку. Це свідчить: думка про те, що генетика в тривалості життя грає лише 20%, неправда.

Спосіб життя, харчування і кількість стресу швидше впливають на якість життя. Хтось починає відчувати болі і погіршення в самопочутті вже в сорок років, а хтось доживає до 60 в досить хорошій формі.

Люди, які дотримуються здорового способу життя, живуть в середньому на 10-20 років довше, ніж любителі сигарет і алкоголю. З одного боку, це великий термін. З іншого боку, ніхто з них все одно не переходить віковий поріг довгожителів. А це, нагадаємо, 90 років.

На появу зморшок, в основному, впливає ультрафіолет. Тому косметологи наполегливо не радять засмагати і ходити в солярій, а ось використовувати SPF-крем цілий рік - так. До того ж, це вбереже вас від розвитку раку шкіри.

Так що дотримуватися здорового способу життя чи ні - це тільки ваше право. А зупинити старіння поки, на жаль, неможливо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, здоровий спосіб життя, вчені, цікаві факти
В тему