Поради

Як зробити сон по-справжньому приємним: прості поради експертів

Як зробити сон по-справжньому приємним: прості поради експертів

Через постійний стрес і порушений режим, багато людей відчувають проблеми зі сном. Експерти розповіли, як поліпшити його.

Для початку необхідно налагодити режим сну і неспання. Деякі намагаються відсипатися на вихідних, але така стратегія не працює. Найкраще для людського організму - це систематичний підйом приблизно в один і той же час.

Лікарі радять лягати спати раніше, так як сон до півночі вважається якісним. В цей час мозок активно виробляє мелатонін і активізує процеси регенерації в організмі.

Безумовно, дуже важливо знизити кількість стресу в житті і вчасно випускати негатив. Для цього можна використовувати медитації, прогулянки на свіжому повітрі, заняття спортом. Також може допомогти теплий душ, ванна при свічках або чайна церемонія перед сном.

Не менш важливим для хорошого сну є комфорт в спальні. Для цього слід купити щільні штори, щоб світло з вулиці не заважало відпочинку, зручний матрац і створити оптимальний рівень вологості в кімнаті.

Не менш важливим є процес засинання і пробудження. Подбайте про приємні постільну білизну і звук будильника. Не працюйте в ліжку, використовуйте ліжко виключно для сну. Підберіть зручну подушку і матрац. Нехай сон стане по-справжньому приємним!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, здоровий спосіб життя, Поради
В тему