Поради

Що робити, якщо почало випадати волосся

Що робити, якщо почало випадати волосся

Відновлення може зайняти місяці.

Для будь-якої жінки густе волосся – важлива складова зовнішності, без якої неможливо говорити про здоров’я жінки. Зрозуміло, природна схильність може і не нагородити об’ємної шевелюрою, проте навіть в цьому випадку волосся не повинне ламатися або взагалі випадати. Ось у чому може бути причина втрати волосся і що робити, якщо ви кожен день бачите на подушці цілі клаптики.

Явні порушення

Хтось може сказати, що основна причина випадання – неправильний догляд: агресивне розчісування, хімічні процедури, гаряча сушка і укладка з використанням аерозолів. Можливо. І все ж в переважній більшості випадків проблема криється всередині, випадання практично завжди говорить про порушення в організмі.

Потужний стрес

Для жителя великого міста стрес - звичайне явище, але не можна сказати, що нормальне. Результатом перенапруги може стати, в тому числі, і випадання волосся у великій кількості. Тому в пердусім визначте рівень кортизолу.

Порушення кровообігу

Ще одна причина, яка завжди пов'язана з втратою волосся. Сидячий спосіб життя і неправильне харчування роблять свою справу - кров перестає активно надходити в усі системи. Тому завжди звертаємо увагу на свій спосіб життя, по можливості коригуємо деякі моменти, в нашому випадку - пасивність.

Інфекції

Досить рідкісна причина, проте не будемо скидати її з рахунків. Відвідування салону краси не завжди залишає позитивні емоції, адже ніколи не знаєш, що може бути на гребінці майстра. Звичайно, перевірений салон дає деякі гарантії, але не забуваємо про людський фактор.

Як будемо вирішувати проблему

Насамперед, займаємося скринінгом щитовидки, оскільки ендокринні розлади можуть бути однією з причин втрати дорогоцінного волосся. При порушенні вироблення тиреоїдних гормонів волосяний фолікул починає слабшати і в результаті залишає голову. Тож не ігноруємо похід до ендокринолога.

«Ні» анемії

Якщо щитовидна залоза не підводить, перевіряємо кровоносну систему. Іноді ми можемо і не знати про те, що нам не вистачає деяких речовин, тільки після того, як це починає позначатися на зовнішності, ми б'ємо на сполох. Тому не лінуємося встати раніше і поїхати здавати важливий аналіз, адже чим швидше ви виявите проблему, тим простіше її буде вирішити з фахівцем.

«Сонячний» вітамін

Ще однією причиною може бути нестача вітаміну D, передусім страждає голова, а саме починають з'являтися некрасиві «галявини». Вся справа в тому, що вітамін D сприяє формуванню волосяних фолікулів. Якщо ж дефіцит підтвердиться, не затягуємо з походом до фахівця.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волосся, Здоров'я, краса
В тему

Останні матеріали