Поради

Чому чоловіки бояться критичних днів у жінок

Чому чоловіки бояться критичних днів у жінок

Виховання, етнічна приналежність, медіа - все це впливає на сприйняття фізіології іншої статі.

Менструації у жінки - природний процес, який свідчить про її готовність до зачаття. Однак вид крові підсвідомо асоціюється у нас з небезпекою. З цієї причини діти часто бояться за маму, якщо випадково помічають плями на протікаючих засобах гігієни чи на ліжку, або ж задаються питанням про те, для чого потрібні прокладки.

У чоловіка причина в дивному ставленні до місячних зазвичай криється в культурному коді, закладеному йому з вихованням.

Жінки самі ховаються

Згадайте, як у шкільні роки ви боялися протікання, а більше того, що це помітять інші і будуть над вами сміятися. З віком страх власного тіла проходить, але дискомфорт в цьому питанні залишається колишнім.

Наприклад, жінки радше попереджатимуть партнера про початок місячних, постараються уникнути близькості через острах неприємного запаху або того ж протікання, хоча сучасні засоби гігієни, наприклад, тампони, досить щільно фіксуються в піхву і виключають цю можливість.

Зазвичай ваше занепокоєння марне: якщо зі здоров'ям все гаразд, то специфічне сприйняття запаху менструальної крові швидше пов'язано з нормальним для критичних днів загостренням чутливості нюху.

Освіта виключає пояснення фізіології

В Україні часто сексуальна освіта, на жаль, обмежується інформуванням про види засобів контрацепції. У той же час, для вивчення менструації і нормальних для циклу проявів час майже не приділяється. Батьки, за рідкісним винятком, не розмовляють з дітьми про місячні до моменту, поки вони не почнуться.

Це велика помилка: багато дівчаток, якщо вивчити думки гінекологів і секс-блогерів, під час першої менструації лякаються і навіть бояться говорити батькам, думаючи, що з ними щось не так.

Медіа не на останньому місці

Засоби масової інформації формують свідомість суспільства. Коли в рекламі гігієнічних засобів менструальну кров показують не червоного, а блакитного або синього кольору, в підсвідомості закріплюється думка про те, що вид оригінальної рідини – сором, тож незручний для демонстрації.

Добре, що зараз багато компаній виступають за природність і випускають освітні ролики поряд з рекламою. Це класно! Можливо, що через 10-15 років наші діти вже не будуть бачити нічого дивного в рекламі з оригінальним кольором.

Етнічна відмінність

Культура виховання в різних країнах теж може вплинути на формування думки про менструації. В Україні з цим проблем менше, бо релігія займає далеко не перше місце в житті людей. Орієнтація на Європу і США зіграла свою роль у розвитку відкритості до розмов на інтимні теми.

У той же час, в несвітських державах дівчатка досі повинні бути замкнутими в питаннях особистої гігієни. Якщо в Єгипті та ряді інших країн донині відомі випадки жіночого обрізання, що позбавляє дівчину можливості відчувати оргазм, то про яке прийняття критичних днів можна говорити?

Надія лише на те, що поступово люди стануть більш освіченими в плані фізіології і навчаться нормально сприймати природні процеси.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: жінки, стосунки, Здоров'я
В тему