Поради

Як швидко відростити довге волосся

Як швидко відростити довге волосся

Багатьох дівчат цікавить, як швидко відростити довге волосся. Зробити це непросто. Очевидно, що за тиждень або навіть за місяць не впоратися. Однак, якщо підійти до цього питання всебічно, можна домогтися бажаного.

Як швидко відростити волосся

Напевно Ви не раз бачили в соціальних мережах або на різних форумах привабливі оголошення, які обіцяли волосся, як у Кім Кардашьян або Аріани Гранде, треба тільки купити чудодійний засіб і втирати його по двадцять хвилин в шкіру голови, стимулюючи і активізуючи «сплячі» цибулини волосся. Так ось, відростити бажане довге волосся - не проблема, а підтримувати довжину мрії, зберегти здоров'я волосся і шкіри голови - той ще челлендж, який Вам необхідно буде з честю і гідністю прийняти.

Як швидко відростити волосся?
Як швидко відростити волосся?

Як правило, такі чудодійні засоби містять досить агресивний склад, який може викликати алергічну реакцію, свербіж і неприємні відчуття. Можливо, ріст волосся активізується на час використання засобу, але варто підійти до вирішення питання комплексно.

Що впливає на швидкість росту волосся?

Всі ми знаємо: кожен організм індивідуальний і тому ми не схожі один на одного, за це окреме спасибі генетиці. Саме від генетики - спадкових факторів - залежать не тільки таланти і фізичні здібності, схильність до яких-небудь захворювань, але також активність цибулин.

Напевно, не одноразово доводилось бачити, що у когось волосся в буквальному сенсі росте як на дріжджах (довгі, густі, словом, розкішні), хоча дівчина не докладала зусиль, а хтось втирає різні масла в коріння волосся, робить багатогодинні маски, вдається до народних засобів, професійних процедур, а волосся не росте і густішим не стає. Змінити генетику не вийде навіть якщо народні засоби, «бабусині» методи, косметичні процедури і найкраща подружка говорить зворотне.

Якщо Ви все ж поставили мету відростити довге і здорове волосся, старайся стежити за:

  • Своїм здоров'ям. Це прописна істина, але саме від того, наскільки порушена функція щитовидки, наскільки високий рівень стресу, наскільки «дає збої» гормональний фон залежить не тільки стан волосся, але і твоє здоров'я в цілому. Починайте піклуватися про здоров'я зараз і потім Ви скажете собі спасибі;
  • Своїм харчуванням. Правильне харчування - це не тільки тренд, але і ефективна допомога в боротьбі за довжину мрії. Виключіть жирну, солону, консервовану і гостру їжу. Бажаний фастфуд - тільки у свята!
  • Достатнім споживанням води. Пам'ятайте: соки, чай, газовані напої, кава, енергетичні напої - це рідини, але не чиста столова вода. Випивайте свою денну норму, замінивши водою фруктовий чай або улюблену каву (в розрахунку 30 мл. води на 1 кг. ваги) і Ви побачите, як змінився стан волосся і покращився колір обличчя;
  • Своєчасним прийомом вітамінних комплексів, до складу яких може входити біотин (покращує здоров'я не тільки волосся, але і шкіри, і нігтів), вітамін А (усуває тьмяність і сприяє еластичності і росту волосся), вітамін Е (додає міцності цибулині) та ін .;

Скільки потрібно часу, щоб відростити довге волосся

Ріст волосся циклічний і умовно його можна розділити на три стадії:

  • Стадія активного зростання триває від 2-3 років (іноді довше).
  • Стадія спокою триває 2-3 тижні.

Активність волосяних фолікулів падає, вони стають тоншими, колір - більш тьмяним і розвиток волосся зупиняється.

  • Стадія випадання.

На цій стадії (3 місяці) ріст волосся зупиняється, як наслідок, вони випадають, після чого цикл росту волосся повторюється.

Цікава математика: в середньому, волосся відростає на 0,05 мм. на добу, на 0,35 мм. в тиждень, значить, за місяць вийде відростити 1-1,5 см., тобто за рік ~ 18 см. за умови, що Ви не підстригаєте кінчики.

Чи можна відростити волосся за місяць?

Звичайно можна! В середньому за один місяць волосся відростає на 1-1,5 см. Однак не чекайте, що за місяць волосся затьмарять розкішну косу Рапунцель. За місяць навчіться правильно харчуватися, контролювати рівень стресу, більше часу проводити на свіжому повітрі і приймати вітаміни для краси і здоров'я волосся. Можливо, цей місяць дозволить переглянути свої звички і змінити спосіб життя?

Як швидко відростити волосся в домашніх умовах

«Як відростити волосся, якщо вони не ростуть?», «Як прискорити ріст волосся в домашніх умовах?» - знайомі такі запити? Всі народні рецепти, які обіцяють відростити волосся на 15 см. за місяць, по-перше, не працюють, по-друге, складаються з агресивною перцевої настоянки або порошку гірчиці.

Безумовно, така суміш, нанесена на корені волосся, підкріплена масажем голови, буде стимулювати ріст волосся, активізувати «сплячі» цибулини, але між тим, вона в буквальному сенсі висушить шкіру голови і викличе неприємні відчуття. У надії швидко і за всяку ціну відростити волосся не забувайте про найголовніше – про стан волосся. Довжину мрії, можливо, і знайдете, але чи будуть Ваше волосся здоровим і красивим?

Красиве і довге волосся - довгий процес, в якому важливий комплекс заходів (правильне харчування, вітаміни, догляд у вигляді масок і незмивних кремів, мінімальне використання фена і прасування).

Правильний догляд

Щоб відростити волосся в домашніх умовах, їм, перш за все, необхідний правильний і якісний догляд, так званий ритуал краси: спочатку шампунь (етап очищення), потім бальзам (етап зволоження), маска (харчування) - для глибокого харчування волосся, і незмивний крем (догляд) - для кінчиків і додання волоссю гладкості та блиску.

  • Обирайте засоби з однієї гами, адже тільки в комплексі препарати працюють ефективніше, доповнюючи один одного.
  • Не зневажайте маскою для волосся. Вам здається, що результат непомітний? Спробуйте використовувати маску 1-2 рази на тиждень. Через місяць побачите різницю - волосся стане більш гладкішим, слухняним і м'яким.
  • Раз в 2 тижні використовуйте скраб для чутливої ??шкіри голови. Дрібні частинки видалять залишки ороговілого епідермісу і шкірного сала. Отже, поживні речовини шампуню і бальзаму будуть краще проникати в структуру волосся.

Правильні щоденні звички

  • Обов'язково включіть в свій раціон білок (м'ясо птиці, морепродукти, червоне пісне м'ясо, сир). Саме білок - основа не тільки м'язової маси, а й важливий «учасник» в створенні сильного і здорового волосся;
  • Розчісуйте волосся, рухаючись знизу вгору;
  • Не розчісуйте мокре волосся і не тріть їх рушником в надії швидше висушити - так Ви тільки травмуєте їх;
  • Відмовтеся (по можливості) від використання плойок для волосся, щипців і фена. Так, зараз виробники плойок намагаються зробити їх більш «щадними» для волосся і менш травматичними. Однак не можна забувати, що праска, якою Ви випрямляєте і завиваєте локони, нагріваючись в діапазоні температур 110-230ºC, випускає пар, який розм'якшує кератин верхнього шару волосся, видаляючи вологу, як би висушуючи волосся і «притискаючи» лусочки. В результаті, захисний кератиновий шар руйнується, поживні речовини випаровуються і волосся стає тоншим;
  • Якщо Ви не можете обійтися без фену або праски, перед укладанням обов'язково використовуйте незмивний крем-догляд або крем-масло з термозахистом;
    Не збирайте волосся в тугі зачіски - хвости, коси або пучки.

Стрижки для відрощування волосся

Попри те, що стрижка «каскад» була популярна в 90-ті, вона не втратила своєї актуальності. За рахунок різної довжини волосся, акуратної філіровки можна надати зачісці об'єм і створити ілюзію густого волосся. Тільки досвідчений стиліст зможе підібрати правильну стрижку, допомогти з кольором і підказати, як правильно укладати волосся, щоб пережити перехідний період.

Дівчата діляться на два табори: ті, хто завжди носить розпущене волосся і тих, хто прагне заколоти волосся. Французи кажуть: чисте волосся - вже зачіска. Тому досить використовувати текстурувальні спреї, зачісувати волосся назад, зафіксувавши стайлінгом і доповнити образ аксесуаром у вигляді шовкової хустки або красивої шпильки. Якщо Ви збираєте волосся, тоді пучок, недбалий хвіст або коса - оптимальний вибір.

Як відростити волосся після короткої стрижки

Ви обстригли волосся і через мить вже шкодуєте про скоєне і мрієте їх відростити знову? Гірше, якщо Ви вирішили відростити волосся після невдалої стрижки. Повірте, коротке волосся - не вирок, вони істотно спрощують укладання, швидше висихають і проблем з ними менше. Найскладніше - коли вони починають відростати.

Стилісти переконані: будь-яка довжина волосся прекрасна і представляє величезні можливості по зміні свого образу. Беріть приклад з голлівудських акторів, які постійно змінюють образ заради ролі! Уявіть, що Ви акторка і Вам належить спробувати кілька образів! Коротке волосся можна текстурувати гелем (як Емма Уотсон), зачесати назад (як Кейлі Куоко) або декорувати обідком (як Селена Гомез).

Чи потрібно підстригати кінчики, коли ростиш волосся

Загальний стан волосся можна оцінити не стільки за блиском, гладкості і шовковистості, а по одному лише фактору - січенню кінчиків. Якщо волосся виглядає неакуратно, якщо вони різної довжини (і причина тому не філіровка) і постійно плутаються, швидше до перукаря - зістригати кінчики.

Навіщо стригти волосся, якщо Ви їх відрощуєте? Важливий комплексний підхід, тому перш ніж відрощувати довжину мрії, зріжте посічені кінчики і тільки потім починайте відрощувати і доглядати за станом волосся, використовуючи бальзами, маски і креми, які немов запечатують кутикулу волоса.

Досить відвідувати перукаря 1 раз в 2 місяці і слідувати корисним порадам. До речі, стилісти радять стригти кінчики на зростаючий місяць і тоді волосся буде рости швидше.

Салонні процедури

Мезотерапія - введення «коктейлю» вітамінів, корисних речовин, мікроелементів в шкірні покриви голови на 2-4 мм. Ін'єкції не тільки вирішують проблему облисіння і ламкості, але також сприяють густоті волосся. Потрібно від 10-15 процедур для досягнення першого видимого результату.

Дарсонвалізація - процедура, при якій низькочастотний струм активізує «сплячі» фолікули, нормалізує стан волосяних цибулин;

Кріотерапія - масаж з використанням рідкого азоту, дозволяє поліпшити кровообіг і активізувати обмінні процеси в шкірі.

Салонні процедури, спрямовані на стимуляцію росту волосся, необхідно виконувати курсом (10-15 процедур в залежності від стану волосся) з перервою в 2-3 місяці. Більш того, деякі процедури дуже болючі, дорогі і застосовуються у виняткових випадках за рекомендацією лікаря. Тому перш ніж їх робити, обов'язково порадьтеся з лікарем-косметологом і трихологом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, краса, Волосся, жінки
В тему