Поради

Чому фітнес не завжди допомагає позбутися целюліту

Чому фітнес не завжди допомагає позбутися целюліту

Коли ми помічаємо перші ознаки зрадницьких ямочок в області стегон і сідниць, починається паніка - що робити і як не допустити розвитку більш важких форм целюліту?

Насамперед в голову приходять думки про заняття спортом, тому тут же купується абонемент у фітнес-центр, але через якийсь час починаєш розуміти, що тренування чомусь не тільки не допомагають, а й в деяких випадках роблять целюліт ще більш помітним . Чому ж боротьба іноді затягується?

Чи допомагає просте схуднення?

По-перше, варто розібратися в тому, що таке целюліт. Це не хвороба, а скоріше, побічна реакція на спосіб життя та шкідливі захоплення, які так люблять мешканки великих міст. Целюліт є у всіх жінок, проте прогресує він завжди по-різному, ваше завдання не позбутися від нього, а не дати йому яскраво проявитися.

І тут важливо розуміти, що звичайним схудненням його «не візьмеш», адже вся справа в зміні стану підшкірної клітковини, а в цьому випадку задіяні також гормони, з якими доведеться працювати.

Чому спорт не завжди ефективний?

Звичайно, якісні тренування допомагають боротися із зайвою вагою, «малюють» фігуру мрії, але ось із целюлітом впоратися, виявляється, не так просто. У деяких випадках після інтенсивного тренування жирові вузлики стають ще більш помітними, це відбувається через те, що ви лише зменшуєте масу тіла, виводиться рідина і нерівності шкіри стають ще більш рельєфними.

Як допомогти собі

Якщо ви вирішили дати бій целюліту, приготуйтеся переглянути не тільки свій режим дня і змінити активність, але і раціон. Без коригування останнього просто неможливо досягти потрібного результату. Важливо не тільки прокачувати м'язи, але і не допускати розростання жирових відкладень, які і формують неприємні оці ямочки.

Якщо ж ви самі не в змозі скорегувати меню, зверніться за допомогою до дієтолога, який за результатами огляду складе ідеальний для вас раціон, або ви можете поговорити зі своїм фітнес-тренером, щоб він підказав вам відповідну дієту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Целюліт, Фітнес, схуднення
В тему

Останні матеріали