Поради

Народні засоби, які допоможуть перемогти безсоння

Народні засоби, які допоможуть перемогти безсоння

Причин у безсоння може бути дуже багато, і нею часто страждають люди, які живуть у великих містах. На цикл сну впливають багато зовнішніх і внутрішніх чинників, тож лікарі часто навіть не можуть встановити причини порушення сну.

Насправді це захворювання може бути небезпечним, бо викликає серйозні проблеми зі здоров’ям. Нормальним сном для людини вважається той, що триває 7-8 годин. Якщо організм не буде відпочивати достатню кількість часу, в його роботі почнуть відбуватися збої. У цьому матеріалі йдеться про народні засоби, які допоможуть перемогти безсоння.

Чай з ромашки

Ромашковий чай корисний при багатьох хворобах, але його головна властивість полягає в тому, що він знімає спазм в м’язах і допомагає розслабитися. Однією з причин безсоння є тривожність, яку людина може відчувати з приводу. Ромашковий чай допомагає боротися зі стресом. Випивати його треба за годину до сну. Важливо не робити чай міцним, інакше він може провести зворотний ефект.

Ванночка для ніг

Для розслаблення тіла і позбавлення від тривоги добре підійде ванночка для ніг з кропом. Для того, щоб її приготувати, залийте пучок свіжого кропу трьома літрами води, дайте настоятися 15-20 хвилин, а потім виливайте в тазик і робіть ванночку для ніг протягом 15 хвилин. Ноги попередньо потрібно помити з милом. Замість свіжого кропу можна взяти сушений, але його потрібно настоювати 20-25 хвилин.

Парне козяче молоко

У парному молоці кози дуже багато корисних речовин, але не варто брати пастеризоване – воно не дасть потрібного ефекту. У ліжку потрібно вживати молоко, додавши в нього ложку меду. У напій можна також капнути пару крапель настою валеріани на спирту.

Ванна з травами

Цей спосіб підійде тим, хто любить лежати у ванній. Візьміть по половині склянки трав: материнки, м’яти, пустирника і стільки ж шишок хмелю. Все це потрібно змішати у великій банці і залити чотирма літрами окропу. Щільно закрийте вміст і укутайте в рушник. Дайте настоятися одну годину, а потім процідіть через марлю і виливайте в ванну. Приймати ванну потрібно по 15 хвилин протягом двох тижнів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: здоровий спосіб життя, Здоров'я, Поради
В тему