21 Серпня 2019
Новини

Чим загрожує безсоння

Чим загрожує безсоння

У Швеції науковці зробили висновок, що безсоння загрожує людині розвитком потенційно смертельних захворювань, в тому числі серцево-судинних.

Про це повідомляє Країна здоров’я.

Фахівці Каролінського інституту провели дослідження, в результаті якого дійшли висновку, що безсоння підвищує для людини ризик летального результату як наслідку серцево-судинних порушень.

Вчені провели експеримент за участю 1,3 мільйона чоловік. Дослідники аналізували дані, які були отримані після застосування методу менделєєвської рандомізації, що враховує генетичні чинники безсоння.

Виявилося, що у людей, які страждають від нестачі сну, підвищується ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи - конкретно інсульту, серцевої недостатності та ішемічної хвороби серця. Схильність до даних захворювань у цих випробовуваних була обумовлена тими ж генетичними варіаціями, які робили їх схильними до безсоння.

«Ось чому важливо вчасно визначати причину безсоння, щоб її можна було оперативно скоригувати і усунути. Тим самим для людини автоматично знизиться ризик розвитку серйозних хвороб серця», - констатували вчені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки кави можна пити без шкоди для здоров’я

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Світ, здоровий спосіб життя
В тему

Останні матеріали