Поради

Як встановити пластикові плінтуси

Як встановити пластикові плінтуси

Підлога вважається такою ж прикрасою кімнати, як і стіни, тому дуже важливо, щоб покриття було не тільки красивим і якісним, але і гармонійно поєднувалося з плінтусами. Сьогодні на зміну дерев’яним плінтусам прийшли практичні плінтуси, виготовлені з пластику, які відмінно виглядають, зовсім не вимагають фарбування поверхонь і досить легко монтуються. Прості поради з цієї статті допоможуть вам розібратися, як встановити пластикові плінтуси, не вдаючись до допомоги фахівців.

 

Корисні поради

Перше, що потрібно запам'ятати, – проводити встановлення плінтуса слід після обклеювання стін шпалерами та укладання ламінованого паркету, лінолеуму або іншого підлогового покриття.

До походу в будівельний магазин вам треба зробити заміри кімнати (периметра).

На підставі виконаних замірів ви зможете легко визначити необхідну кількість матеріалу. Як правило, довжина пластикового профілю буває близько 2,5 м. До обчисленого периметру кімнати вам слід додати невеликий запас (до двох метрів) і потім отримане значення розділити на довжину профілю (2,5м).

Обов'язково порахуйте внутрішні та зовнішні кути в приміщенні. Це необхідно для того, щоб купити необхідну кількість торцевих заглушок і необхідних з'єднувальних елементів.

Зверніть увагу! Купуючи пластиковий плінтус, уважно вивчіть номер партії, зазначений на наклейці, оскільки є ймовірність, що ви можете купити плінтус різних відтінків одного кольору.

 

Необхідні інструменти

- перфоратор;

- рулетка;

- олівець;

- ножівка;

- шило (для виконання отворів);

- ніж;

- саморізи;

- викрутка.

 

Роботи з монтажу

Перш ніж починати установлення плінтуса, вам необхідно заздалегідь підготувати низ стін, тобто видалити старі цвяхи, а також будь-які напливи цементу, навіть якщо вони невеликого розміру.

 

Розмітка

Уважно огляньте приміщення і визначте, яка стіна в кімнаті є найдовшою, з неї і починайте виконувати розмітку: на кінець плінтуса надягніть куточок і покладіть плінтус куточком у дальній кут кімнати (до місця його майбутнього кріплення).

Відступивши від кута приблизно п'ять сантиметрів, олівцем нанесіть мітку, де плануєте робити перший отвір. Майстри радять розташовувати другий отвір від першого на відстані приблизно 40 см. Аналогічним чином визначте місця для інших майбутніх отворів і нанесіть олівцем позначки. Після закінчення розмітки відкладіть пластиковий плінтус у бік і приступайте до свердління.

 

Свердління

Зрозуміло, що отвори в стіні вам допоможе зробити перфоратор. Після цієї процедури скористайтеся допомогою пилососа, щоб позбутися пилу. У просвердлені отвори забийте дюбеля.

 

Кріплення

Кріпити пластиковий плінтус починайте з першого отвору, тобто від кута. Прикладіть плінтус до стіни і шилом проколіть в ньому дірочку, в яку вставити саморіз і за допомогою викрутки вкрутіть в дюбель. Перед тим, як будете закручувати останній саморіз, обов'язково надягніть з'єднувач на протилежний кінець плінтуса.

 

Зверніть увагу! Пластик є досить м'яким матеріалом, який легко протикається шилом. Тому будьте обережні при роботі з пластиковим плінтусом, щоб не допустити появи подряпин і не зробити в ньому ніяких зайвих отворів.

Потім візьміть черговий відрізок плінтуса, вставте в роз'єм, закріпіть його аналогічним способом.

Коли побачите, що наближаєтеся до кута, зробіть замір ділянки стіни, яка залишилася, і потім відрізайте потрібний відрізок плінтуса. При цьому врахуйте довжину з'єднувача і відстань до наступного кута. Розрахуйте все так, щоб обидва кінці плінтуса увійшли в з'єднувачі приблизно на 4-5 мм. За цим алгоритмом закріпіть пластикові плінтуси на інші стіни приміщення.

 

Закладка кабелів у плінтус

Всі кабелі, що ви вирішили закласти в пластикові плінтуси, прокладайте в процесі його кріплення. Кабель укладають в паз плінтуса, як правило, нижче за саморізів. Будьте дуже уважні, щоб у процесі монтажних робіт ви не пошкодили кабель.

Якщо ви не подумали заздалегідь про закладення кабелю під час монтажу, то не біда, оскільки кабель закладають у плінтуси і після установки. Але для цього вам доведеться викрутити саморізи, закласти кабель і потім вкрутити саморіз в їх колишнє місце розташування. У цьому варіанті кабель розташовується поверх саморізів. Але для вас абсолютно немає ніякої різниці: буде кабель знаходитись нижче чи вище від саморізів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт
В тему