24 Жовтня 2023
Новини

Фасад будівлі Волинської ОДА й облради відремонтують за майже мільйон гривень

Фасад будівлі Волинської ОДА й облради відремонтують за майже мільйон гривень

За майже мільйон гривень відремонтують фасад будівлі, де розміщуються Волинська обласна рада та обласна військова адміністрація.

Чиновники кажуть, що ситуація критична: штукатурка почала падати на відвідувачів, пише Костянтин Яворський на сайті Центру журналістських розслідувань «Сила правди».

Чи доречною є така витрата коштів під час війни та які масштаби робіт з оновлення фасаду будинку Центр журналістських розслідувань розпитав у керівника комунальної установи «Управління будинком Волинської обласної ради» Ігоря Баранчука.

За його словами, будівлі, де розміщуються Волинська облрада та військова адміністрація, вже 35 років. Приміщення поступово руйнується. Штукатурка поблизу входу в будівлю почала сипатися просто на голови відвідувачів установ.

«Штукатурка пустотіла, потрапляє волога, відвалюється і мусимо робити ремонт, тому що падає на голову це все. Нещодавно шматок прилетів прямо поміж депутатами. В деяких місцях штукатурка здулася, буде ще падати. Можна було б просто оббити, але буде як Брестська фортеця», – розповів Ігор Баранчук.

У планах збити стару штукатурку на частині приміщення поблизу діючого входу та затерти фасад новими сучасними матеріалами, зробити відкоси та пофарбувати в тон з рештою приміщення.

Тендер виграло підприємство «ПІК» («Пошук, Ініціатива, Контакт») Волинської обласної організації Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України». Від очікуваної вартості вони знизили ціну на 17 тисяч гривень. Відтак ремонт фасаду обійдеться у 982 тисячі гривень. З них третина суми – зарплата робітників, 235 тисяч – вартість матеріалів, 164 тисячі – податок на додану вартість.

Роботи планують завершити найближчим часом, до морозів.

«Там новітні технології. Хочеться, щоб воно принаймні трималося років 5-10. Я розумію, що зараз війна. Але це – будинок обласної ради. Він має виглядати достойно», – каже завгосп облради.

Варто зазначити, що фірма-підрядник нещодавно фігурувала в кримінальній справі про розтрату бюджетних коштів. У справі йшлося про те, що «ПІК» ремонтував школу в селі Радовичі Володимирського району. Підрядник відійшов від проєкту по багатьох пунктах та вніс неправдиві відомості щодо об'ємів та вартості фактично виконаних будівельних робіт, за що йому переплатили 50 тисяч гривень. «ПІК» гроші не повернув. Справу закрили у зв`язку із закінченням строків давності.

Це не єдина справа, де фігурувала фірма «Пошук, Ініціатива, Контакт». У 2021 році писали про справу директора фірми, якого судили за підробку документів про ремонти в Олиці.

Установа з управління будинком Волинської облради загалом за останні два роки провела закупівель на понад 18 мільйонів гривень. Майже 15 мільйонів з них стосувалися комунальних послуг: водопостачання та водовідведення, опалення, електропостачання. Окрім ремонту фасаду, цьогоріч у липні для будівлі ради на 300 тисяч гривень замовили ще пластикові вікна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: волинська ода, гроші, Ремонт, Відео T1.ua
В тему

Останні матеріали