Поради

В’язана шапка – тренд зими

В’язана шапка – тренд зими

Усім, хто не любить головні убори, варто знати, що цієї зими абсолютними фаворитами всіх модних показів стали в'язані шапочки.

 

Дизайнери змагаються в тому, хто зуміє зі звичної всім шапки створити справжній арт-об'єкт. При цьому шапочка повинна виконувати і своє функціональне призначення – бути теплою і зручною. Сміливо купуйте зимову в'язану шапку, аби бути в тренді і зберегти здоров'я. Не секрет, що у любителів ходити в холодну погоду без головного убору страждають від перепадів температури судини, погіршується ріст і стан волосся. Чи варто так над собою експериментувати!

 

Відмінно, якщо ваша шапочка буде прикрашена скандинавськими орнаментами – етно в моді. При цьому добре, щоб на маківці красувався пишний помпон. Якщо у вас є шапка, але немає на ній помпона, його легко зробити самій: вирізати з картону круг з отвором посередині і щільно обмотати його пряжею. Чим більше намотуєте пряжі, тим пишніше помпон. Потім пряжа акуратно розрізається із зовнішнього боку картонного кола, а помпончик, що утворився, перев'язують посередині ниткою того ж кольору і як слід розпушують. Модний принт для шапочки готовий!

Багато хто запитує, з чим носити шапку. Варіантів чимало: це може бути як спортивна куртка, так і лаконічний тренч. Відмінно поєднуються в'язані шапочки із шубками. Словом, підібрати свою модель шапки можна під будь-яку теплу річ із зимового гардеробу. Якщо ви не любите помпони, а шапочка здається вам надто скромною або непоказною, придбайте до неї ефектну брошку – простенька шапочка відразу ж виглядатиме зовсім інакше! Рукодільниці можуть прикрасити шапку вишивкою або в'язаними елементами. Ще один небанальний варіант використання помпона – зробити їх кілька і прикріпити до шапки на довгих косичках, пов'язаних гачком. Оригінально виглядають хутряні помпони.

Незвичайна в'язка допоможе навіть з однотонних ниток створити оригінальну шапочку – наприклад, якщо в'язати «косами» або придумати будь-який інший незвичайний візерунок, то у вас виявиться ексклюзивний варіант зимової шапочки. Майстрині можуть поекспериментувати з квітами пряжі: вив'язати різні візерунки, щоб шапка підходила, наприклад, до шарфа чи кольору куртки. Якщо ви вирішили зв'язати шапку з узором «коси», то беріть спиці великого діаметра і в'яжіть вільно, щоб шапка вийшла об'ємною.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, аксесуари
В тему