Поради

Як вибрати костюм для нареченого?

Як вибрати костюм для нареченого?

Весільний костюм нареченого – це невід'ємна деталь образу чоловіка. Пара буде виглядати дійсно гармонійно, якщо костюм добре поєднується з нарядом нареченої. Тому дочекайтеся, поки ваша половинка визначиться із сукнею, і сміливо вирушайте на пошуки відповідного костюма: він повинен бути одного стилю, фактури і підходити за кольором до весільної сукні.

 

При виборі костюма керуйтеся не тільки красою, але і практичністю. Дуже важливо, з якого матеріалу зшито одяг: якщо весілля відбудеться взимку, кращим варіантом стане костюм з натуральної вовни, в теплу пору року можна віддати перевагу шовку, бавовні або тонкій вовні. У якісних костюмах підкладка виконана з віскози або шовку, в більш дешевих моделях – з поліефіру або ацетату.

Перш ніж вибрати вподобану модель, визначтеся з колірною гамою. Буде краще, якщо ви попросите наречену допомогти з вибором кольору костюма, щоб він становив гармонійний тандем з її сукнею.

Приміряючи брюки, зверніть увагу на їх довжину – вони повинні закінчуватися ззаду приблизно по центру каблука, а спереду лягати невеликою складкою. Модель не повинна бути мішкуватою або надміру вільною. При виборі ременя придивіться до моделей, які за кольором поєднуються з вашим взуттям. Піджак повинен облягати фігуру без жодних хвиль і складок на спині або плечах. Вам повинно бути зручно в одязі, тому не соромтеся пройтися по салону, підняти і розвести руки, присісти – якісно скроєний піджак не сковує рухів. Обов'язково застебніть його на всі ґудзики, щоб переконатися, що вам в ньому зручно, а в одязі немає ніяких перекосів. Довжина рукавів повинна бути на 2-2,5 сантиметра коротша, ніж манжети сорочки – такі моделі виглядають дуже елегантно.

Бажано відмовитися від яскравих орнаментів, а якщо ваш вибір ліг на костюм-трійку, жилет повинен бути виконаний з того ж матеріалу, що і всі вироби. Краватку краще підібрати широку, а от штани повинні бути вільними.

Високим худорлявим чоловікам підійде двобортний вільний піджак з широкими вилогами. Жилета не повинно бути зовсім або він повинен бути контрастним. Брюки і піджак можуть бути зроблені з тканини різної фактури, головне, щоб в цілому такий комплект виглядав органічно.

Для невисоких і струнких чоловіків є великий вибір подовжених піджаків, які прикриватимуть сідниці. Штани повинні бути прямими, а от від моделей з вилогами потрібно відмовитися. Краватка може бути вузькою – вона теж додасть образу елегантності і підкреслить вашу стрункість.

Чоловікам із широкими стегнами підходять брюки вільного крою, піджаки не повинні бути двобортними, а накладні кишені і зовсім табу – вони зроблять фігуру громіздкою. Чоловікам з широкою шиєю або круглим обличчям краще відмовитися від комірів-стійок і звужених метеликів – візуально вони укоротять шию. Кращий вибір – це широкий галстук і відкладний комір.

 

Види піджаків і аксесуари до них

Традиційний піджак можна замінити оригінальним фраком або смокінгом. Це прекрасний вибір для помпезної церемонії. Смокінг може бути світло-сірим, білим або класичним чорним. У нього дуже своєрідний покрій – це подовжені моделі з лацканами з блискучих матеріалів (шовку або атласу). Комплект доповнять чорні брюки з тасьмою і поясом, біла сорочка, краватка-метелик і такий же жилет.

Фрак може бути винятково чорним: спереду такі моделі короткі, а ззаду поступово подовжуються і спускаються майже до колін. До фрака підійдуть брюки з галунами, білий жилет, сорочка з коміром-стійкою і краватка-метелик.

Після того, як ви визначилися з костюмом, саме час вибирати сорочку. Існує традиція, згідно з якою цей елемент гардеробу майбутньому чоловікові повинна подарувати дівчина напередодні весілля. Але оскільки ідеально вгадати з розміром складно, краще не спокушати долю і вибрати її напередодні весілля. Комірець повинен щільно облягати шию, але не здавлювати її. Зверніть увагу на матеріал: до складу тканини повинні входити не тільки бавовна або шовк, але і волокна штучного походження, які не дозволять тканину зім'яти.

Краватка повинна бути злегка світліша, ніж костюм, але темніша, ніж сорочка. Кольори краще вибирати спокійні і непомітні, виняток –тематичне весілля, яка сама по собі передбачає наявність яскравих акцентів: наприклад, тема «Стиляги». Перед весіллям потренуйтесь зав'язувати краватку – вузол повинен бути середньої щільності, акуратний і красивий. Краватка-метелик стане прекрасним доповненням до фрака або смокінга. Також ви можете поекспериментувати із шийними хустками.

Туфлі підбирають під колір костюма, чорне взуття підходить практично до всіх відтінків, крім світлих. Для білого або бежевого костюма краще підібрати такі ж туфлі. Не забудьте і про таку дрібницю, як шкарпетки: під темне взуття одягають чорні, під світле – білі.

Хустинка в кишені піджака повинна за кольором підходити до сорочки та краватки, напередодні весілля його потрібно гарненько відпрасувати і акуратно скласти. Бутоньєрка повинна за стилем підходити до букета нареченої, адже, по суті, це та ж флористична композиція, тільки в мініатюрі. Іноді її роблять зі штучних рослин і декорують намистинами і стрічками. Ретельно підбирайте запонки: особливо, якщо манжети сорочки добре видно з рукава піджака – вони зроблять ваш образ більш стильним і елегантним.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Вбрання і образ
В тему

Останні матеріали