На носі вихідні, і ви знову ламаєте голову над тим, що приготувати? Пропонуємо 3 страви німецької кухні, за які ваша сім’я вам стовідсотково подякує.
Закуска: Картопляний салат
Цей салат у Німеччині, незважаючи на ситність, їдять як гарнір. Часто німці воліють вживати салат підігрітим і политим бульйоном. Готувати страву потрібно виключно з «воскової» картоплі, тобто тієї, яка не розварюється.
Інгредієнти:


0,4 кг картоплі;
2 шт. маринованих огірків;
1 цибулина;
100 – 200 г шампіньйонів (за бажанням);
200 – 300 г копченої ковбаски;
соус за смаком.
Як приготувати:
Варимо картоплю, охолоджуємо. Краще відварити овочі з вечора, помістити на ніч у холодильник і тільки потім готувати салат. Картоплю нарізаємо шматочками, але не дрібними, а великими. Якщо картопля маленька, її можна розрізати на четвертинки. Наріжте огірки, цибулю – півкільцями. Шампіньйони та ковбаску підсмажте. Змішайте компоненти разом.
Соус має декілька варіантів.
1 варіант: З’єднуємо олію (2 ст. л.), гірчицю (1 ч. л.), оцет (2 ст. л.), добре розмішуємо – суміш повинна стати однорідної консистенції.
2 варіант: Як заправку можна взяти майонез, перемішаний зі сметаною.
3 варіант: Ще смачнішим буде соус зі сметани та дрібно нарубаної зелені.
Додайте в страву спеції і тільки потім заправте соусом. Розмішуйте всі компоненти салату, накрийте плівкою і відправте у холодильник на півгодини. Ті, хто пробував цей салат, стверджують, що холодним він смакує краще.
Основна страва: Часниковий суп-пюре
Часниковий суп-пюре простий, практичний і дуже корисний. Його рецепт можна знайти в багатьох національних кухнях Європи. Наприклад, в угорській, іспанській, чеській, французькій, польській... Проте особливо популярний він у Німеччині.
Інгредієнти:
3 картоплини;
1/2 цибулини;
4 зубчики часнику;
600 мл овочевого бульйону;
2 ч. л. крохмалю;
200 мл вершків;
2 ст. л. білого бальзамічного оцту;
1 ст. л. оливкової олії;
сіль і перець, зелена цибуля за смаком.
Як приготувати:
Спочатку потрібно очистити і подрібнити цибулю та часник. Почистіть картоплю і наріжте кубиками. У великій каструлі нагрійте олію й обсмажте часник і цибулю. Потім додайте картоплю і злегка обсмажте протягом декількох хвилин. Додайте овочевий бульйон, оцет і варіть близько 15 хвилин, поки картопля не стане м’якою. Додайте крохмаль, щоб суп загус, і залишіть охолонути. Збийте суп у блендері. Додайте вершки, приправте перцем чилі, сіллю і чорним перцем. Ще раз розігрійте. При подачі часниковий суп посипаємо зеленою цибулею, петрушкою чи тертою морквою. За бажанням подайте із сухариками.
Десерт: Абрикосовий штройзелем
Інгредієнти:
200 г домашнього сиру;
4 ст. л. молока;
1 яйце куряче;
4 ст. л. олії;
2 ст. л. ванільного цукру;
225 г цукрової пудри;
600 г пшеничного борошна;
125 г вершкового масла;
½ ч. л. кориці;
1,2 кг консервованих абрикосів.
Як приготувати:
Ретельно перемішайте сир, молоко, олію, яйце, 100 г цукрової пудри і ванільний цукор. Поступово додайте у сирну масу 400 г борошна. Замісіть тісто. Розкачайте у формі круга, зробіть бортики та викладіть на змащене маслом деко.
Для приготування начинки перемішайте 200 г борошна із цукровою пудрою і вершковим маслом. Додайте ванільний цукор, корицю і перемішайте до однорідної консистенції. Абрикоси відкиньте на друшляк, щоб стік сироп. На розкачане тісто викладіть половинки абрикосів і полийте джемом чи варенням.
Прогрійте духовку до 180 градусів. Випікайте пиріг 30 – 35 хвилин.
Смачних вам вихідних!
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.