Люди

Нік Вуйчич: життя без обмежень

Нік Вуйчич: життя без обмежень

Хто такий Нік Вуйчич? Людина, яка, незважаючи на фізичну неповноцінність, живе яскраво, а мислить позитивно.

 

Нік народився без рук і без ніг. Навіть уявити важко, через які моральні і фізичні муки довелося пройти йому і його батькам. Але ці люди не здалися, і Нік Вуйчич став одним із найвідоміших християнських проповідників світу. Своїм прикладом він кожен день вселяє віру і надію в серця мільйонів людей по всьому світу.

 

Лікарі, боячись за стан матері, відмовилися показати їй дитину

У 1982 році сім'я сербських емігрантів Вуйчичів чекала поповнення. Вагітність Душки Вуйчич протікала добре, дані УЗД говорили про здоров'я плоду, але мати все ж чомусь непокоїлась. У день народження хлопчика, 2 грудня 1982 року, тато Борис Вуйчич був присутній на пологах, і ось показалася голівка малюка, потім плече – але що це? – у дитини не було руки. Борис вийшов з кімнати, щоб дружина не бачила, як він змінився в обличчі. Він ніяк не міг повірити в те, що побачив. Коли до нього вийшов лікар, Борис запитав у нього: «У моєї дитини немає руки?» – «Ні, – відповів лікар. – У нього немає ні рук, ні ніг». Лікарі, боячись за стан матері, відмовилися показати їй дитину. Та чи сподівалися батьки, що їхній син одного разу стане тим, хто буде давати надію людям з усіх куточків земної кулі? З усіх кінцівок у Ніка була тільки частина стопи, з допомогою якої він навчився робити багато речей: ходити, плавати, писати, кататися на скейті. Батьки Ніка домоглися того, щоб їхня дитина навчалася в звичайній школі, і Нік Вуйчич став першою дитиною-інвалідом у звичайній Австралійській школі.

 

Нік Вуйчич хотів покінчити життя самогубством

Ніку було дуже важко, він гостро переживав самотність і свою відмінність від усього світу. У 8 років Нік спробував покінчити життя самогубством – він пірнув у ванну і хотів захлинутися. Але не зміг. Він подумав про батьків, яких він дуже любив і які його теж дуже любили. Він подумав, що батьки ніколи не зможуть пробачити собі його смерті, завжди будуть вважати, що це вони винні в тому. Він не міг допустити цього. Нік більше ніколи не намагався вбити себе, але часто думав про своє призначення в цьому світі. Одного разу мама прочитала Ніку статтю про тяжко хворого чоловіка, який надихав інших людей жити. Ця історія зворушила душу Ніка. Це був перший крок в усвідомленні ним свого призначення. З часом Нік навчився все краще пристосовуватися до свого стану. У сьомому класі Ніка вибрали старшиною школи – він працював з учнівським радою з питань, пов'язаних з благодійністю і допомогою інвалідам.

 

«Сьогодні моє життя змінилося»

Після закінчення школи Нік Вуйчич продовжив навчання і отримав дві університетські освіти – одну бухгалтерську, другу – в галузі фінансового планування. Одного разу, коли Ніку було 19 років, йому запропонували виступити перед студентами університету. Його промова повинна тривати 7 хвилин. Вже через 3 хвилини виступу половина аудиторії плакала. Одна дівчина вийшла до Ніка на сцену і, обійнявши його, плакала на його плечі зі словами: «Ніхто ніколи не говорив мені, що любить мене, ніхто ніколи не говорив мені, що я гарна, така, яка є. Моє життя змінилося сьогодні». Після цього Нік остаточно зрозумів, що знайшов сенс свого життя – і він полягає в тому, щоб допомогти іншим людям здобути віру в себе, відчути радість життя, надію і наснагу. У 2005 році Нік отримав престижну премію в Австралії «Молодий австралієць року». На сьогоднішній день Ніку Вуйчичу тридцять чотири роки. І цей хлопець без рук та ніг зумів домогтися більшого, ніж величезна кількість людей за все життя. Нік – президент благодійної організації, у нього є своя мотиваційна компанія «Attitude Is Altitude».

 

«Невдача – це не кінець»

За 10 років виступів Нік встиг об'їздити весь світ, розповідаючи історію мільйонам людей, виступаючи перед найрізноманітнішими аудиторіями. Під час своїх виступів він часто говорить: «Іноді ви можете впасти ось так», – і падає обличчям на стіл, на якому стояв. Нік продовжує: «У житті трапляється, що ви падаєте, і, здається, немає сил піднятися. Ви замислюєтеся тоді, чи є у вас надія... У мене немає ні рук, ні ніг! Здається, спробуй я хоч сто разів піднятися – у мене не вийде. Але після чергової поразки я не залишаю надії. Я буду пробувати раз за разом. Я хочу, щоб ви знали, невдача – це не кінець. Головне – те, як ви фінішуєте. Ви збираєтеся фінішувати сильними? Тоді ви знайдете в собі сили піднятися – ось таким чином». Він спирається чолом, потім допомагає собі плечима і встає. Люди в аудиторії починають плакати. Нік розповідає: «Люди мені кажуть: «Як ти можеш посміхатися?» Потім вони розуміють, що «має бути щось більше, ніж те, що видно з першого погляду, якщо хлопець без рук і ніг живе повнішим життям, ніж я».

 

Щасливий у шлюбі і має двох синів

12 лютого 2012 року Нік Вуйчич одружився з дуже красивою дівчиною Канае Міахаре. Весілля відбулося в Каліфорнії, а медовий місяць молодята провели на Гаваях. 14 лютого 2013 року у Ніка і Канае народився перший син, якого назвали Кійоші Джеймс Вуйчич. 8 серпня 2015 року у Ніка і Канае народився другий син, малюка назвали Дії Леві Вуйчич. Обидві дитини Ніка Вуйчича абсолютно здорові.

В 2009 році Нік Вуйчич знявся у фільмі «Цирк Метеликів», що розповідає про людину без рук і без ніг і про його життя. Нік об'їздив понад 25 країн світу, виступаючи в різних університетах і організаціях. Він бере участь в телешоу, пише книги, знімається у фільмах. Перша його книга – «Життя без обмежень» – вийшла у 2010 році, а в 2012-му була переведена російською мовою.

А 17 вересня Нік Вуйчич був в Україні. Чоловік пробув у Києві лише день, заїхавши перед виступом на Олімпійському стадіоні до Київського військового шпиталю і дитячої онкологічної лікарні. Але залишив нам багато думок, які варто переосмислити.

БІЛЬШЕ ІНТЕРВ'Ю З ВІДОМИМИ ТА ЦІКАВИМИ ЛЮДЬМИ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ» В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Знаменитості
В тему