24 Грудня 2020
Новини

Як прибрати мішки під очима

Як прибрати мішки під очима

Дуже багатьох жінок і чоловіків хвилюють так звані мішки під очима. Без сумнівів, вони додають людині кілька зайвих років віку і роблять вигляд втомленим. У цій статті – що можна з цим зробити.

Виявилося, мішки під очима можуть виникнути через деяких звичок: вживання алкоголю, надлишку солі в раціоні і, звичайно, недосипу. Тому варто обмежити кількість солоної їжі, особливо на вечерю, і мінімізувати вживання алкогольних напоїв. При цьому для здоров'я і зовнішнього вигляду корисно налагодити режим дня і, нарешті, виспатися.

Однак важливо ще «правильно спати». Так, рекомендується спати, піднявши голову, бо це не дозволить рідини накопичуватися під очима. Для сну краще вибирати подушку вище або піднімати узголів'я ліжка на 3-5 см - наприклад, підставивши під ніжки книги. Крім того, краще не засинати обличчям вниз на животі, тому як це викликає приплив рідини до очей і подальшу набряклість. Краще підібрати правильну подушку з ортопедичним ефектом і спати на спині.

Рекомендується також використовувати холодні компреси. Справа в тому, що холод звужує судини і знімає набряклість. Для компресу слід змочити ватний диск в прохолодній воді і покласти компрес під очі на 5 хвилин. Також в якості холодного компресу підійдуть охолоджені кружечки свіжого огірка або картоплі.

Можна використовувати і чайні компреси, тому що в ньому міститься кофеїн, який, проникаючи під шкіру, покращує кровообіг і допомагає позбавитися від зайвої рідини. Для цього слід заварити два чайних пакетика і дати їм охолонути в холодильнику. Далі потрібно покласти вологі пакетики під очі на 15-30 хвилин, попередньо витиснувши з них зайву рідину

Справитися з цією проблемою допоможе і підбір правильної косметики. Так, не можна ігнорувати догляд за шкірою повік. Для цього можна використовувати доглядають креми, сироватки, патчі для очей. Однак при нанесенні засобу, намагайтеся не розтягувати шкіру.

Звичайно, якщо мішки сильно виражені протягом довгих років, проблему вирішити набагато складніше. Для таких ситуацій є блефаропластика, яка передбачає видалення гриж, які формують ці мішки. Косметологи ж пропонують для боротьби з дефектами в області навколо очей використовувати філлер, лазер, мезотерапію або біоревіталізацію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: косметика, Поради, Здоров'я
В тему