25 Жовтня 2019
Новини

Як «почистити» печінку

Як «почистити» печінку

Рецептами ділиться автор оздоровчої системи «Можливості людини в екстремальній ситуації» Юрій Батулін.

Існують кілька підходів до очищення печінки, в тому числі й спрощений варіант, за якого використовують рослинні компоненти:

5 ст. л. сухих ягід шипшини подрібнити й залити в термосі 1 л окропу. Настояти ніч. Уранці розчинити 2 – 3 ст. л. аптечного сорбіту чи ксиліту й випити натще (о 5-й годині). Через 30 хв. випити чергову порцію настою, але вже з 1 ст. л. препарату. Решту настою шипшини випити протягом дня.

Снідати можна не раніш як через годину після процедури. Їжа має бути легкою: фруктово-овочева дієта й каша на воді. Таку процедуру бажано повторювати кожні два дні, поки не настане ефекту повного очищення. Щодня на ніч – робити очисні клізми або приймати настої листя сени, відвар кори крушини. 

Під час очисних процедур не варто боятися неприємних короткочасних відчуттів, які спричинені виведенням з організму різного бруду, шлаків, слизу, каменів тощо. Деякі люди лякаються цих відчуттів і переривають процедуру. Цього робити не можна в жодному разі, бо таким чином зрушені з місця холестеринові накопичення зостаються в печінкових ходах. Тож процедуру потрібно проводити до повного очищення органа.

Після завершення процедур, що спрямовані на очищення печінки, гарно впливатимуть на організм відвари й настої жовчогінних трав: кропиви, безсмертника, деревію, календули, чистотілу, шавлії тощо. Для профілактики можна приймати сік червоних буряків і моркви в однакових пропорціях. Пити по 1 ст. л. 3 – 5 разів на день. Ще дуже корисно в разі захворювань печінки, зашлакованих жовчних проток пити 3 – 4 рази на день розсіл квашеної капусти. Вживають по 0,5 скл. за півгодини до їди.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я
В тему