24 Вересня 2019
Новини

Власники домашніх улюбленців живуть довше

Власники домашніх улюбленців живуть довше

Дослідники перевіряли, від чого захищають власників собаки і коти.

Вчені кажуть, що ті, у кого є собака значно рідше страждають на серцеві захворювання. А дослідження вони провели справді грандіозне – участь взяли 3,4 млн людей віком від 40 до 80 років, пише Iod.media.

У результаті виявили, що у собачників на 23% знижується ризик смерті від серцевих захворювань та на 20% – від інших чинників.

Собак назвали чудовими ліками. Як це працює? Чотирилапі друзі знімають ознаки депресії та втоми від соціуму, а це є головними причинами ранньої смерті.

Власники песиків краще справляються зі стресом, їхній артеріальний тиск та пульс зрідка скаче, вони активні й тим самим рівень їхнього холестерину значно нижчий.

Епідеміолог і головний автор даного дослідження Тов Фол каже, що собака обов’язково має бути в тих людей, які живуть самі.

«Пес – це хороший співмешканець. Навіть кращий за деяких людей. Собаки заохочують вас гуляти, вони дають моральну підтримку і роблять життя значущим», – каже він.

Порода песика теж має значення. Маленька собака – мале фізичне навантаження, велика собака – рух, біг, поліпшення здоров’я серця. Все просто. Вчені радять заводити ретривера чи англійського пойнтера.

Те, що коти знімають стрес своїм муркотінням чи забирають головний біль, якщо ляжуть вам на голову чи шию – знають давно. А тепер ще й науково доведено, що собаки – найкращий спосіб «зберегтись», тому не зволікайте і обирайте собі чотирилапого.

Читайте також:

«Собача» церква в Рівному: священник тримає в храмі зграю псів і співає їм псалми (відео)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, собаки, здоров'я
В тему