«Смакота, що не відірватися»: рецепт вареників із ягодами від судді «МастерШефу»
Одним із суддів 9 сезону шоу «МастерШеф» (СТБ) стала відомий кондитер Єлизавета Глинська.
Сім років тому Ліза і сама перемогла у телешоу, відтоді присвятивши себе мистецтву кулінарії. Її особлива любов – солодкі страви, а літо із розмаїттям фруктів і ягід для їх приготування найкраща пора. Своїм унікальним рецептом вареників з вишнею Єлизавета Глинська поділилася із газетою «Факти».
«Існують десятки, а може, й сотні рецептів тіста для вареників. Це як борщ, у кожної господині він свій, – сказала Ліза. – Я лише поділюся рецептом моєї сім’ї з легкою трансформацією. Можливо, комусь цей спосіб здасться незвичним і дивним. Але, повірте, заварювання тіста творить дива, роблячи тісто таким, що тане в роті, незвично ніжним, легким і повітряним. З ним легко працювати, заварювання борошна надає тісту еластичність.
Таке тісто можна супертонко розкачати. Воно прекрасно підходить і для пельменів, тільки цукор із рецепту слід прибрати.
На 100 вареників (загальний час приготування 2 – 2,5 години)
Інгредієнти:
- 400 г борошна;
- 200 мл молока;
- 100 мл води;
- 30 г цукру;
- 1/3 ч. л. солі;
- 30 г вершкового масла.
Начинка:
- 1 кг вишні без кісточки;
- 50 г кукурудзяного крохмалю;
- 100 г цукру.
Відправляємо в сотейник воду, молоко, сіль, цукор і вершкове масло, доводимо до кипіння. Додаємо ½ частини борошна, перемішуємо, знімаємо з вогню. Поступово всипаємо решту борошна, не обов’язково все, орієнтуємося за щільністю тіста. Замішуємо круте тісто. Загортаємо його в плівку і прибираємо в холодильник на 2 години.
З’єднуємо вишню з кукурудзяним крохмалем і цукром.
Розкачуємо тісто завтовшки 1 – 2 міліметри, вирізаємо кола, викладаємо начинку. Формуємо вареник. Край може бути прямий або фігурний. Підготовлені вареники можна заморозити або ж відразу варити. Відправляємо вареники в киплячу підсолену воду. Після того як вони спливуть, ще кілька хвилин варимо і виймаємо.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.