26 Квітня 2024
Новини

В Україну повернули тіла 140 захисників

В Україну повернули тіла 140 захисників

Україні вдалося репатріювати тіла 140 полеглих військових: 112 тіл оборонців, що воювали на Донецькому напрямку; 20 полеглих воїнів, які перебували на Луганському напрямку; 5 тіл оборонців із Сумського напрямку; 2 полеглих воїнів із Запорізького напрямку; 1 — із Херсонського.

Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Тепер Збройні сили України перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ. Представники правоохоронних органів і судово-медичні експерти встановлять особи загиблих, а після ідентифікації тіла оборонців передадуть родинам для гідного поховання.

У Коордштабі зазначили, що загиблих військових повернули завдяки взаємодії співробітників Штабу з СБУ, МВС, Секретаріатом уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин, ЗСУ, ДСНС, іншими представниками структур Сектору безпеки та оборони України. Окрему подяку за сприяння висловили Міжнародному комітету Червоного Хреста.

Минулого разу, 12 квітня, Україна повернула тіла 99 українських військових, які загинули на фронті. Вони воювали на Донецькому, Запорізькому та Харківському напрямках.

Нагадаємо, омбудсмен Дмитро Лубінець розповідав у березні, що вже понад 2800 тіл та фрагментів тіл загиблих українських військовослужбовців вдалося ідентифікувати.

В Офісі уповноваженого зі зниклих безвісти працює гаряча лінія:  0 800 339 247. Повідомити про зниклих також можна особисто уповноваженому за телефоном:  (099) 792 01 26. У вихідні можна писати у Viber і Telegram за номером:  (095) 896 04 21.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, збройні сили україни, Україна
В тему