18 Червня 2018
Новини

18 червня відзначають День гастрономії

18 червня відзначають День гастрономії

18 червня – 169-й день року (170-й у високосні роки) у григоріанському календарі. До кінця року залишається 196 днів.

Міжнародні:

День стійкої гастрономії. 21 грудня 2016 року Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією № 71/246 проголосила 18 червня Днем стійкої гастрономії (Sustainable Gastronomy Day).

У 2017 році він пройшов вперше. Дане рішення було продиктовано тим, що гастрономія – важливий елемент культурного самовираження будь-якого народу, пов'язаний з природним і культурним розмаїттям світу. А також тим, що всі культури і цивілізації можуть сприяти сталому розвитку і грають вирішальну роль в його досягненні.

Мета Дня – зосередити увагу світової спільноти на тій ролі, яку стійка гастрономія може зіграти в досягненні цілей в галузі сталого розвитку, в тому числі за рахунок прискорення сільськогосподарського розвитку, підвищення продовольчої безпеки, поліпшення харчування людей, забезпечення сталого виробництва продовольства і збереження біорізноманіття.

Всесвітній день мотоцикліста. Традиція відзначати Всесвітній день мотоцикліста з'явилася 22 липня 1992 року, коли відразу в декількох країнах ентузіасти, залишивши автомобілі в гаражах, вирушили на роботу на мотоциклах і скутерах. Спочатку день так і називався – Ride to Work Day, що можна перекласти з англійської мови як «На роботу на мотоциклі», і лише пізніше поступово перетворився в День мотоцикліста.

В середині 1990-х років в акції брало участь, за результатами добровільного перепису, вже понад 5 тисяч осіб. У 1997 році відкрився офіційний сайт Всесвітнього дня мотоцикліста (ridetowork.org), який служить основним майданчиком, на якому любителі мототранспорту спілкуються, обмінюються думками і досвідом експлуатації «сталевих коней» і, звичайно, готуються до щорічної акції.

Національні:

Сейшельські Острови: Національне свято Республіки Сейшельські Острови. Національний День (1993).

Аргентина: День прапора.

Єгипет: День евакуації. Поєднується з староєгипетським святом Ніла.

Азербайджан: День прав людини.

Молдова: День історика.

Туркменістан: День працівників органів юстиції.

Україна: День дільничного інспектора міліції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято
В тему