24 Лютого 2024
Новини

Слава Україні: як західні лідери і дипломати публікують заяви на підтримки

Слава Україні: як західні лідери і дипломати публікують заяви на підтримки

У зв’язку з 2-ю річницею початку повномасштабної війни численні заяви та відеозвернення публікують лідери, очільники МЗС та дипломати країн Заходу та висловлюють солідарність з Україною. 

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Фінляндія непохитно надаватиме Україні підтримку стільки, скільки буде необхідно. Україна та українці заслуговують на справедливий і тривалий мир", – йдеться у заяві уряду Фінляндії. 

Президент країни Саулі Нііністьо, який невдовзі залишить цю посаду, відзначив героїзм українців у боротьбі за свою свободу і наголосив, що Україні потрібно надавати повноцінну підтримку. 

"Ми маємо подбати, щоб у нас були можливості і ресурси надавати цю підтримку у довгостроковій перспективі. Потрібно швидко нарощувати наше оборонне виробництво", – зауважив він. 

Від Нідерландів спеціальні звернення опублікували королівська родина, очільниця МЗС, міністерка оборони. 

Король Вільгельм-Александр та королева Максіма відзначили героїзм українців у боротьбі, назвавши це прикладом для усіх, та запевнили у підтримці. 

"Наша підтримка не похитнеться. Нідерланди поруч з вами на кожному кроці цього шляху", – заявила міністерка закордонних справ Ганке Брюїнс Слот.  

Міністерка оборони Кайса Оллонгрен, окрім звернення до 2-ї річниці, поділилася інфографікою про вже виконані і майбутні постачання зброї для України.

Данія, яка напередодні підписала двосторонню безпекову угоду з Україною, запевнила, що продовжить підтримувати українців у боротьбі. До заяви додали відеоролик про вже надану Данією підтримку, зокрема у відбудові Миколаєва.

Офіційний Відень заявив, що підтримував і підтримуватиме Україну "730 днів і ще стільки, скільки буде потрібно".

"Це путін розпочав цю протиправну агресивну війну росії, і це путін має припинити її зараз", – додали в МЗС Австрії.

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс опублікував у своєму Twitter (X) відеозапис гімну України. Офіційна сторінка НАТО у соцмережі опублікувала відеоролик з українськими військовими, які проходили навчання у західних країнах, що зачитують рядки гімну.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Світ
В тему

Останні матеріали