25 Квітня 2024
Новини

На Волині прикордонників підозрюють у переправленні 207 ухилянтів

На Волині прикордонників підозрюють у переправленні 207 ухилянтів

Головного сержанта та молодшого інспектора прикордонної служби, які працювали у пункті пропуску «Устилуг» Волинської області, підозрюють в організації незаконного переправлення військовозобов'язаних за кордон.

Слідчі Держбюро розслідувань встановили, що прикордонники допомогли виїхати до Польщі 207 ухилянтам. Про це стало відомо з ухвали Личаківського районного суду Львова, яку опублікували у судовому реєстрі, пише ZAXID.NET.

Зазначимо, що ухвала стосується доступу слідчого до документів.

Згідно з матеріалами справи, військовозобов'язані перетинали пункт пропуску на легкових автомобілях, а прикордонники не вносили інформації про це у базу даних. Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що з липня по вересень 2022 року інспектори незаконно пропустили 207 чоловіків призовного віку. Водночас ДБР зазначає, що прикордоники переправили 170 людей.

До України повернулися двоє чоловіків, яким допомогли виїхати прикордонники. Один з них є мешканцем Одеської області. Білгород-Дністровський міськрайонний суд закрив його справу щодо незаконного перетину кордону через закінчення термінів давності. Також в Україну повернувся мешканець Закарпаття. Виноградівський районний суд визнав його винним у незаконному перетині кордону України й оштрафував на 3,4 тис. грн.

Наразі невідомо, яку винагороду отримували прикордонники від ухилянтів. Зазначимо, що розслідування проводить Державне бюро розслідувань.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, прикордонники, війна з Росією
В тему

Останні матеріали