12 Лютого 2021
Новини

Чому люди реагують на магнітні бурі

Чому люди реагують на магнітні бурі

Доктор медичних наук Костянтин Трінус пояснює: в організмі людини, як і в тварини, виявлено два магнітні давачі, що спрацьовують на підсвідомому рівні.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Один – у кістках черепа біля носової частини – вловлює силові лінії Землі. Найліпше він розвинений у птахів, тому вони орієнтуються у просторі навіть у темряві.

Другий давач, який розташований у вестибулярному апараті, сприймає магнітні імпульси. Саме він реагує на магнітні бурі, зміни атмосферного тиску, вловлює інтенсивні магнітні хвилі, що їх виробляють трансформатори, електродвигуни, інші прилади.

Якщо злагоджену роботу вестибулярного апарата порушено, то під час вловлювання потужних магнітних імпульсів у людини може з’явитися головний біль, погіршитися самопочуття.

Щоб загартувати вестибулярний апарат, допоможуть вправи на координацію рухів. Найпростіші серед них – рухи очима, повороти голови, присідання, танці (особливо ті, де треба крутитися), ігри, де треба прицілюватися (теніс, бадмінтон, більярд), полювання, усі види спорту, що потребують координації рухів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, магнітні бурі
В тему