26 Квітня 2024
Новини

У москві на аеродромі ГУР спалило російський вертоліт

У москві на аеродромі ГУР спалило російський вертоліт

російський багатоцільовий гелікоптер Ка-32, що перебував на аеродромі «Остаф’єво» в москві, вдалося знищити українській розвідці.

Інформацію підтвердило джерело hromadske у спецслужбах.

Наш співрозмовник відзначив, що спалення російського гелікоптера було операцією Головного управління розвідки Міноборони України. Аеродром «Остаф’єво», де перебував вертоліт, належить Міністерству оборони рф.

Видання NV із посиланням на джерела зазначає, що гелікоптер російські військові використовували для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій.

Окрім того, такі гелікоптери зазвичай застосовують для пошукових і рятувальних робіт, транспортних перевезень, розвантаження суден та обслуговування бурових платформ, кранових робіт тощо.

У ГУР офіційно підтвердили, що спалили на аеродромі у москві гелікоптер Ка-32, та опублікували відео.

Пишуть, що вертоліт належав Міноборони рф та експлуатувався спільно з підприємством «Газпромавіа», що входить до структури «Газпром». Гелікоптер використовували для підтримки операцій російської окупаційної армії.

За даними Генштабу ЗСУ, росія з початку повномасштабного вторгнення вже втратила в Україні 325 своїх гелікоптерів і 348 літаків, а також тисячі одиниць наземної техніки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, війна з Росією, авіація
В тему