Життя

У 60 років зайнялася спортом, змінила меню і схудла на 50 кг!

У 60 років зайнялася спортом, змінила меню і схудла на 50 кг!

Іще коли Віра навчалася у восьмому класі, померла її мама. Тож дівчині довелося несолодко. Попри важку щоденну працю, Віра вступила до технікуму. Потім влаштувалася на роботу й одночасно вчилася в інституті  на вечірньому відділенні.

Виходячи заміж, дівчина мріяла, що нарешті все в її житті почне складатися добре. Однак і тут не пощастило. Розлучилися, стала сама виховувати дитину, ходила на роботу, займалася хатніми клопотами й усе це – без жодної сторонньої підтримки, — йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

Проте ці випробування загартували пані Віру. Працьовита, відповідальна, досвідчена – вона обійняла керівну посаду у Дніпровському обленерго. Коли в 50 із хвостиком сказала, що хоче йти на пенсію, жінці навіть підняли зарплату – тільки б не втратити висококваліфікованої працівниці.

– І тільки дочка, яка проживала в Києві, все наполягала: «Мамо, скільки будеш працювати? Переїжджай до мене», – пригадує жінка.

Важила 156 кіло!

Років чотири дочка вмовляла маму. І 2018-го Віра Козирєва нарешті погодилася на кардинальні зміни. Причому настільки кардинальні, що й сама не очікувала.

– Коли я тільки переїхала до Києва, чесно кажучи, впала в депресію, – зізнається жінка. – Адже раніше щодня активно спілкувалася з колегами та друзями, а в Києві – нікого.

Та якось пані Віра дізналася про громадську організацію «Життєлюб» у Києві, членами якої є люди старшого віку. Вирішила завітати, аби хоча б поспілкуватися з ровесниками. У «Життєлюбі» познайомилася з енергійними та цікавими людьми. Всі разом вони їздили в мандрівки, ходили на екскурсії, брали участь у майстер-класах, брали уроки англійської та влаштовували вечірки. Одне слово, життя подарувало стільки позитивних змін, що Віра Козирєва вирішила змінити ще й себе.

Насамперед – узялася скинути зайву вагу. Для того щоранку почала робити зарядку, займатися у дворі на тренажерах і якомога більше ходити. Паралельно з цим змінила свій раціон. Замість улюблених сала з хлібом – більше овочів, нежирного м’яса, низькокалорійних кисломолочних продуктів. Не забувала пити достатню кількість чистої води. А раз на тиждень – влаштовувати розвантажувальний день, коли, замість їжі, вживається лише кефір чи просто вода.

Таким чином жінка за шість місяців схудла на 30 кг. Потім від своєї ваги відмінусувала ще 10 кг. А під час карантину працює над тим, аби стати легшою ще на 20 кг.

У 60 почала фарбувати губи і носити сукні

Побачивши у дзеркалі струнку фігуру, а в тілі – невимовну легкість, Віра Козирєва захотіла чи не вперше в житті стати красивою і на обличчі.

– Раніше ж як було: дитина, дім, робота – коли там фарбуватися чи про зачіску думати! – відверто каже жінка. – Мені вже навіть на роботі казали: на керівній посаді потрібно мати елегантний вигляд. Але я тільки рукою махала: мовляв, основне – головою працювати, а не про красу думати. Тож мене фактично ніколи бачили в сукні чи з макіяжем.

І тільки тепер, у 60-річному віці, Віра Козирєва стала фарбувати губи, робить татуаж вій та брів, експериментує з кольором волосся. А ще – здійснила свою давню мрію і вперше за 60 років поїхала за кордон.

– Коли давні друзі побачили мене у «Фейсбуці» в нових сукнях, написали, що з такою зовнішністю можна й на конкурс краси, – пригадує жінка. – І саме цей коментар підштовхнув мене до ще однієї «авантюри».

Перемогла в конкурсі краси

Сказано – зроблено! Віра Козирєва натрапила на оголошення про конкурс краси для людей старшого віку. Зголосилася. Пройшла кастинг. І вперше в житті вийшла на подіум.

– Спочатку я дуже хвилювалася. Картала себе: «Нащо таке роблю! Тож люди піднімуть на сміх». Але підтримка доньки і бажання відкривати для себе нові емоції перемогли, – зізнається жінка. – Тож, коли я вийшла на сцену і стала перед членами журі, цілком себе опанувала. Мені навіть сподобалося дефілювати!

Розповідь Віри Козирєвої про минуле й такі вражаючі успіхи після виходу на пенсію вразили журі настільки, що саме нашій героїні присудили перше місце на конкурсі «Міс та містер бодіпозитивЮкрейн».

Фурору ця перемога наробила такого, що сторінка у «Фейсбуці» пані Віри вичерпала свій ліміт друзів. Тепер жінка має аж дві інтернет-сторінки. Три тисячі людей із інтересом переглядають її новинки, дякують за рецепти й поради. А оскільки жінка взяла собі фейсбучне псевдо Віра Щаслива, то головне, чого тепер прагне наша героїня, – дарувати позитив собі та людям.

Ніна Грицюк

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ! 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Долі, спорт
В тему