Життя

Мачуха задушила дочку чоловіка від першого шлюбу, щоб «не заважала»

Мачуха задушила дочку чоловіка від першого шлюбу, щоб «не заважала»

Батьки п’ятикласниці Люди розлучилися. Спочатку вона жила з мамою і вітчимом, а згодом переїхала до батька і мачухи.

Того пам’ятного дня Люда попросила класну керівничку, щоб її відпустили після четвертого уроку. Сказала, що її вдома чекає батько, з яким вони повинні поїхати в гості. Водій маршрутки, в яку сіла дівчинка, і дорожні робітники згадали, що школярка вийшла на зупинці та попрямувала у бік села. Більше її ніхто не бачив.

«Ворожки

повторювали,

що донька жива»

Про те, що Люда зникла, батько дівчинки дізнався тільки наступного дня. Люда була тихою, відповідальною і доброзичливою. Тому, коли вона зникла, усі рідні дуже стривожилися: така дитина не могла зв’язатися з поганою компанією і куди-небудь втекти. У школу того дня дівчинка не прийшла, у мами її теж не було. Пошуками зайнялися міліція та односельці, які прочісували околиці та кинуті хати.

Батько каже, що через кілька днів вони навіть вирішили звернутися за допомогою до ворожок, які в один голос повторювали, що Люда жива. Одна – сказала, що дівчинка перебуває десь біля водойми. Друга – що дівчинку підібрали люди на червоній машині, і тепер вона боїться йти додому. Третя – взагалі обнадіяла: «Дочка до неділі з’явиться, не хвилюйтеся. Вона в 17 років заміж вийде, все у неї буде добре, та ще й вас додивиться на старості років».

На сьомий день пошуків міліціонери, які прочісували болотисту територію, зарослу густими кущами, побачили дівчинку, яка лежала на спині. Вона була мертва. Тіло вже почало розкладатися, проте судмедексперти змогли визначити: школярку задушили. На її голові виявили сліди від ударів. З’ясувалося: дівчинка не була зґвалтована. З акуратно складеної шкільної сумки, знайденої поряд з тілом, нічого не зникло. Навіть мобільний телефон – єдина цінність – був на місці. Всіх родичів загиблої перевірили на детекторі брехні. Убитий горем батько в розпачі вигукнув: «У мене совість чиста, хоч на десятьох детекторах перевіряйте!»

 

«Приїжджай, малу свою забирай. Вона мені тут

не потрібна!»

Мама Люди згодом розповіла, що з чоловіком розійшлася три роки тому. І спочатку дівчинка жила з мамою та вітчимом. Проте дуже любила тата, тому попросила її відпустити жити з ним та своєю мачухою. Однак мачуха зовсім не зраділа падчерці, тому часто телефонувала до Людиної мами і кричала у слухавку:  «Я за твоєю дитиною стежити не буду!  Приїжджай, малу свою забирай, вона мені тут не потрібна!»

Так і батько Люди часто чув від своєї нової дружини: «Я твоїй дитині не мати. Я не буду їй прати і доглядати за нею». Проте коли Люда зникла, мачуха разом із батьком дівчинки  удвох на велосипедах шукали дівчинку у заростях і болотах. Але однієї миті батько як щось відчув,  запитав, чи часом мачуха до цього не причетна.  Вона обурилася: «Ти що? Як тобі таке могло спасти на думку!?»

Однак згодом міліція виявила, що останнім, хто телефонував доньці, була якраз мачуха. У міліції жінка пояснила, що дійсно робила цей дзвінок, щоб дізнатися у Людочки, як справи в школі. Родичам ж казала, що номер телефону Люди набрала помилково, нібито хотіла зателефонувати не їй, а своєму синові. Проте міліція змогла знайти докази, що Люду вбила саме мачуха…

 

«Роби зі мною,

що хочеш, все одно мій тато жити

з тобою не буде!»

Так, злочин жінка задумала за три-чотири дні до вбивства. Викликавши зі школи дівчинку нібито для поїздки з батьком у гості, зустріла її за 50 метрів від автодороги. Мачуха  була на велосипеді і веліла пасербиці йти за нею. Якоїсь миті, зайшовши далеко в зарості, дівчинка спіткнулася і впала. Мачуха присіла поруч, перевернула Люду горілиць і... сіла їй на живіт, щоб та не могла вирватися. Правою рукою завдала три удари по голові кулаком, після чого задушила дитину. За словами вбивці, Люда не пручалася взагалі. Але встигла крикнути: «Роби зі мною, що хочеш, все одно мій тато жити з тобою не буде!» Задушивши дитину, жінка заїхала до подружки... попити кави.

Коли жінку запитали, чому вона задушила пасербицю, вона спокійно відповіла: «Люда завжди була проти, щоб я жила з її батьком. І заважала нашому щастю»…

Ірина Белоцька

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше
В тему