17 Вересня 2019
Новини

Портал t1.ua став срібним призером всеукраїнського конкурсу «Буковель Натхнення»

Портал t1.ua став срібним призером всеукраїнського конкурсу «Буковель Натхнення»

У вересні 2019 відбувся II медіа-фестиваль «Буковель Натхнення», організований у жовтні 2018 Українським журналістським фондом та Благодійний фондом Олександра Шевченка.

У конкурсі взяли участь майже 100 інтернет-ресурсів та друкованих видань із 20 областей країни, які надсилали матеріали  на конкурс за рубриками «Дій активно! Живи позитивно!» та «Поспішай творити добро».  Конкурсних матеріалів налічувалося  майже півтисячі. Фейсбук-сторінку «Буковель Натхнення», яка відображала перебіг конкурсу, наразі вподобало понад 500 підписників.

Лейтмотив конкурсних матеріалів: «Як починаються добрі справи? - На ентузіазмі та зі своїми однодумцями!». Герої публікацій стверджують, що вони не шукали вигоди, а просто прагнули, щоб люди не втратили віру в добро.

Отже, той, хто вважає, що немає на світі добра, помиляється. Коли одні, лежачи на дивані, критикують, інші – своїми добрими справами роблять кращим наше життя. Кожен може будувати комфортну, сильну і щасливу Україну! І цей конкурс показав, як саме це можна зробити.

Підбиття підсумків, а також відзначення журналістів, які розповідали про активних людей, чиї справи примножують добро і суспільне благо, відбулося у рамках фестивалю.

Надзвичайно приємно, що у номінації «Дій активно!» портал t1.ua став срібним призером.  

А в номінації «Живи позитивно!» перше місце вибороли наші колеги та друзі  - редакція газети «Вісник+К».

Щодо відзначених матеріалів, то особливу увагу організатори конкурсу надали серед інших наступним публікаціям Портал t1.ua:

Публікації, де героями виступали діти

14-літня Марійка Мовчан зі своїми братами з Ковеля шість років ведуть листування з очільниками держав, коронованими особами та духовними лідерами, визначними впливовими бізнесменами, відомими знаменитостями. Юні «дипломати» звертаються до сильних світу цього, щоб ті посприяли в добрих справах.

Одна гривня – від Порошенка, один долар – від Трампа, одне євро – від Макрона та Ілона Маска

Повчальні життєві історії: «Сам подолав залежність, шкідливу звичку, невиліковну хворобу, а тепер допомагаю іншим»

Приречений наркоман Едуард Аскеров з Ковеля став рятівником наркозалежних. Зараз він – яскравий приклад того, що від наркозалежності таки можна звільнитися.

«Cвого сина подумки я уже поховала»


 Лучанин Микола Іванович мав алкогольну залежність, проте знайшов у собі сили перебороти її. Медик за освітою, тепер допомагає людям, що потрапили у тенета «зеленого змія». Адже алкоголізм може бути спадковий і передаватися на генному рівні.

Колишній алкозалежний зараз сам рятує людей від страшної звички

Цікавий розділ «Яскраві ідеї та втілені замисли»

Майстер Дмитро Фаринович разом із дизайнером Володимиром Сандаловичем виготовили велетенську вервицю довжиною п’ять метрів, вагою 70 кг. Зробили для того, аби прославляти Господа. 

Змайстрували найдовшу в Україні вервицю


Лiкар-фітотерапевт, харків’янин Євген Миронов популяризує рослину, про яку мало хто чув - скорцонеру - аналог знаменитого женьшеню. Вона нібито призупиняє ріст онкологічних пухлин.

Тибетські ліки від раку тепер вирощують і в Україні

На тему: «Здавалося б, у вселенському масштабі дрібниці, але які ж приємні!»

Рівненський водій маршрутки Василь Мартинюк вручає кожній дитині цукерку. Аби подарувати хвилинку щастя для маленьких пасажирів, пан Василь щодня купує по кілька кілограмів солодощів. Бо сам ріс сиротою.

Маршрутник, який ріс сиротою, тепер щодня роздає цукерки

Люди з активною життєвою позицією, незважаючи на свій поважний вік

Василь Кричун із Івано-Франківська на своє 60-ліття вперше піднявся на Говерлу, відтоді повторивши ще 95 разів! На гору піднімається біжучи за 50 хвилин. Підкорює Говерлу на день народження та державні свята. Говерла стала його натхненням. Під час підйому трапився випадок, коли він врятував життя одній людині.

13 років поспіль пенсіонер відзначає день народження підйомом на Говерлу

«Усі, хто взяв участь у цьому конкурсі, знайте: ви - ресурсні люди. Маєте вплив у колективі та суспільстві, наполегливі в реалізації своїх цілей. Ви наповнюєте та надихаєте. Будьте сповнені життям!», - наголосили організатори медіа-фестивалю «Буковель Натхнення».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь, Найцікавіше, Життя, олександр шевченко, буковель, конкурси
В тему