Поради

Як легко навчитися «читати» карти Таро

Як легко навчитися «читати» карти Таро

Таро – найдавніший інструмент самопізнання. За допомогою колоди карт можна відповісти на будь-які питання. Про те, як читати карти, читайте в цій статті.

По-перше, вся колода ділиться на Старші і Молодші Аркан. Старші – ті, які мають номер карти і не мають масті. Молодші - це звичайні кубки, жезли, пентаклі і мечі. Старших арканів 22 штуки, молодших – 56. Коли в ворожінні випадає карта Старшого Аркана, можна вважати, що відповідь глобальна, коли випадає Молодший – це щось більш дрібне і минуще.

Наприклад, якщо ви викладаєте карти у відповідь на питання про те, що вас чекає, карта Колесо Фортуни (відноситься до Старшого Аркану) говорить, що події розгортатимуться з космічною швидкістю і так, як ви і не очікували. А якщо випаде, скажімо, Вежа (теж Старший), то це провісник швидкого краху системи, що склалася у вашому житті. Тобто події, які визначаються картами Старшого Аркана – дійсно значущі, їх неможливо не помітити.

Куди більш детальне значення набувають карти Молодшого Аркана. Розглянемо, що означають масті.

  • Кубки – це почуття. Ще їх називають чаші. Це про те, які емоції ми відчуваємо, що твориться з нашою душею. Наприклад, Туз Кубків – карта романтичної закоханості, якогось цінного шансу на велике почуття. А ось п'ятірка кубків – це про печаль, втрату. Як бачимо, кубки завжди про почуття, але не завжди про приємні.
  • Жезли – про волю і енергію. Король Жезлів, наприклад – самий вольовий і енергійний, він робить все по-своєму і в справі виконання своїх бажань йому немає рівних. Або ось Шістка Жезлів – карта переможця. А ось Десятка Жезлів, наприклад, говорить про те, що ми занадто багато на себе взяли: на карті зображена людина, ледве піднімає в'язанку важких палиць.
  • Пентаклі – або монети – це про гроші і матеріальне. Найбільш «щільна» масть, вона позначає все саме базове і просте: роботу, фізичні потреби і життя тіла. Трійка Пентаклів, наприклад, обіцяє успіх в роботі, пов'язаний з грамотною співпрацею, а Туз Пентаклів – це просто карта-мрія, яка обіцяє виконання задуманого, багато грошей і фізичні задоволення.
  • І нарешті, Мечі – це масть інтелекту. Те, що діється в нашій голові, наші розрахунки, плани, ідеї. Дама Мечів, наприклад, уособлює здоровий скептицизм і раціональність, а Сімка Мечів – хитрість.

Навіть недосвідчена людина може дізнатися масу цікавих деталей, зробивши розклад на картах Таро. Спробуйте витягнути карту на своє питання – тепер, коли ви знаєте значення мастей, трактувати відповідь буде легше і цікавіше.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прогноз астрологів, поради астролога, психологія, Найцікавіше
В тему