Життя

Колекціонує… презервативи

Колекціонує… презервативи
Роман Островський

Мешканець Тернопільської області має оригінальне хобі – чоловік колекціонує презервативи. Нині він має десятки упаковок, включаючи дуже давні, радянські екземпляри.

Про це йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

– Я люблю колекціонувати речі, – розповідає Роман Островський із смт Копичинці, що на Тернопільщині. – І от якось, перебираючи старі речі, знайшов пачки з презервативами. Моя дружина тоді порадила викинути той «сором».

Однак я вирішив залишити, бо вони ще радянські, а в ті часи про інтимні стосунки не прийнято було говорити: коли я заходив в аптеку, то робив це, коли там не було людей. До того ж дивився, який провізор працює. Бо коли молоді, то продавали без зайвих слів. А коли старшого віку, то могли й на сміх підняти, мовляв, ще який молодий, а вже таким займаюся.

В ті далекі часи, коли «сексу не було», купити презервативи було непросто. Бо далеко не в усіх аптеках можна було знайти такий крам. Тому, натрапивши, пан Роман завжди купував їх із запасом. Щодо ціни, то один коштував чотири копійки.

– Згодом я почав вести в школі такий предмет, як «Народознавство та етика і психологія сімейного життя», – розповідає чоловік. – Це було на початку 1980-х років. Однією з тем була «Протизаплідні засоби». Тому почав цікавитися, в аптеках купував ці засоби, які лише міг тоді знайти. 

Пригадую, якось показував учням діафільм «Азбука для двох». Там демонстрували пози під час сексу. І після того директорка школи сказала, що батьки тих учнів, які тоді переглядали діафільм, написали на мене скаргу.

Я й відповів, що читаю предмет згідно з планом. Опісля директорка сказала, аби я звернувся до фахівців кафедри психології педагогічного інституту. Мовляв, нехай зроблять висновки. Так я опинився в них. Ми довго розмовляли, а тоді вони й написали рецензію «Лекція актуальна. Побудована на наукових засадах. Відповідає сучасним вимогам». Я ту рецензію приніс керівництву школи – і відтоді до мене ніяких питань більше не виникало.

Десятки упаковок із презервативами Роман Островський зберігає між книжками. Жартує, що в молодості ховав від сина, а тепер – від дружини, яка радить викинути колекцію. Мовляв, вона тобі треба?

– З часом презервативи стали коричневими, деякі розсипаються на очах, – каже колекціонер. – До речі, колись мене називали збоченцем, а тепер називають лагідніше – «поцілуйчиком».

Ксенія Фірковська

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: хобі, захоплення
В тему