Відео

«В'їзна вежа Луцького замку та «волинянка»: які незвичні прикраси створює ювелір у Луцьку

«В'їзна вежа Луцького замку  та «волинянка»: які незвичні прикраси створює ювелір  у Луцьку

У Луцьку ювелір Тарас Янюк створює вироби із золота, срібла та міді на історичну тематику, які пов'язані з Луцьком та Волинню.

Як розповів чоловік Суспільному, на таке рішення його надихнуло рідне місто.

«Це мій власний порив фантазії та творчості. На інших сайтах бачив, що роблять в інших країнах, я вирішив зробити прикраси про наше місто», – зазначив Тарас Янюк.

Виріб, що завершує нині – срібна підвіска-кулон розміром 1,5 сантиметра у вигляді автомобіля "волинянка". Таких прикрас Тарас Янюк виготовив уже 10. Каже: авто вважає знаменитим символом Волині.

«Частина в Центрі туристичної інформації знаходиться, і частина в мене. Це остання моя робота. Це – ЛУАЗ 969 – наша славнозвісна "Волинянка". Перша задумка – в мого друга в батька була волинянка. І ми свого часу, влітку нею їздили відпочивати на природу», – зазначив лучанин.

У роботі автор використовує традиційні усталені, а також сучасні методи: від лиття, обробки та кування до гравірування й механічного 3D-моделювання.

«Перша моя робота – була В'їзна вежа Луцького замку. Хотілося зробити пам'ятку про Луцьк, щоб її носили. Ця ідея з вежею найбільш популярна. Відправляв навіть в інші країни», – говорить лучанин.

Такою Тарас Янюк створив копію луцького кликуна у сріблі. Говорить: часу за роботою не помічає, а ідеї для створення прикрас підказує архітектура та історія древнього Лучеська.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, Ювелірні прикраси, хобі
В тему

Останні матеріали