Відео

«І через оце все Україна зникає», – Антін Мухарський (відео)

«І через оце все Україна зникає», – Антін Мухарський (відео)

У площині політики в галузі культури команда Володимира Зеленського може піти шляхом режиму Леоніда Кучми на початку першого терміну його правління.

Про це заявив відомий український письменник, актор та співак Антін Мухарський в ефірі програми «Студія Захід» з Антоном Борковським на телеканалі Еспресо.TV.

«Мені це дуже нагадує 1994 рік. Коли на позачергових виборах перемагає Кучма. Під орудою Табачника. І ось це все описане в «Рекреаціях» Андруховича «свято воскресаючого духу», 30-ту річницю якого ми зараз святкуємо («Червона рута», «Бу-ба-бу», театр «Не журись», львівське, галицьке відродження літератури, івано-франківський феномен), це все якось кудись зникає. Українська музика вже не так часто звучить, десь там переформатування в середовищі кінематографістів, пітчинг на українське кіно вже не виділяє гроші. І через оце все Україна зникає. Не помітно, потихеньку. У них вже є ці технології. І я був сам свідком того, як у 1995-1996 році все українське зачищалося», – пояснив Мухарський.

Після цього, як він зазначив, в Україну прийшли величезні російські капіталовкладення й у розважальній індустрії було створено великі холдинги («Русское радио», «Авторадио», «Шансон»), а популярних співаків та співачок продюсери почали заохочувати переходити на російську мову.

«Руки вверх» зайшли, Лоліта Мілявська. А де українські співаки? «Пойте по-русски. Таечка, зачем Вам эти украинские песни? Аничка Лорак, зачем Вам это надо? Пойте по-русски. Рынок больше, денег больше и т.д.», – додав Мухарський.

За його словами, через місяць після обрання Володимира Зеленського президентом на YouTube без попередження було заблоковано канал проекту «Орест Лютий», де було 80 тис. підписників, і на який пішло 8 років роботи.

«Тобто всі відео, які створювалися кров'ю і потом, збираючи десь там якісь кошти, що вкладалися в це, вони були знищені єдиними натиском кнопки. Зеленої», – наголосив він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд
В тему