В центрі уваги

Вихованиця клубу «Starlight» стала фіналісткою Чемпіонату світу з бальних танців

Вихованиця клубу «Starlight» стала фіналісткою Чемпіонату світу з бальних танців

Своїм талантом 9-річна танцівниця Яна Клим’юк з Володимира підкорила і суддів, і глядачів. Завдяки власній наполегливості й родинній підтримці на рахунку дівчинки – численні перемоги на всеукраїнських та міжнародних турнірах.

Свою танцювальну кар’єру Яна почала ще в 6-річному віці. І з того часу вже не раз підкорювала велику сцену. Попри юний вік, дівчинка побувала на Чемпіонаті світу з бальних танців у Голландії, ставши фіналісткою. А крайньою значною подією у танцювальній кар’єрі Яни став турнір Ice Arena Cup у Польщі, де вона виборола два переможні кубки. Окрім власного хисту і щоденної праці, своїм успіхом маленька танцюристка завдячує батькам і тренерам, які завжди поруч і у всьому її підтримують.

– А все почалось зі знайомства з клубом «Starlight», – ділиться з нами мама Яни, Наталія Клим’юк. – Засновників клубу Станіслава та Софію Кузнєчихіних ми знали доволі давно. Тому коли донька виявила бажання займатись танцями, ми з чоловіком не вагаючись обрали клуб «Starlight». Тренери тут викладаються наповну, знаходячи підхід до кожної дитини. Учні ж в свою чергу, відчувають це і намагаються показати все на що здатні. Адже за кулісами танцювального подіуму години репетицій та виснажливих тренувань. Тільки в такому тандемі, я вважаю, можна досягти результату. А здобутки доволі вагомі – вихованці клубу постійно беруть участь у різноманітних танцювальних турнірах не лише в Україні, а й за кордоном, і щоразу привозять на Волинь призові місця. Взагалі у нашого міста Володимир є своя танцювальна історія – тут функціонує декілька клубів з достойними тренерами і талановитими дітками. Але наше серце і наш танцювальний шлях разом з клубом «Starlight».

– На початках з Яною займалась тренер Юлія Олегівна Демченко, а потім дитину під свою опіку взяло подружжя Кузнєчихіних, – продовжує Наталія. – До слова, Стас та Софія вже багато років самі організовують один із найбільших фестивалів в Україні «Volyn Open», на який з’їжджаються сотні учасників з різних куточків країни.

За словами тренерів, в Яни неймовірний потяг до танцю. Навіть той факт, що у свої 9 років, вона виступає зі спортсменами, які значно старші за неї, вказує на те, що танці – це її стихія.

– Яночка – дуже талановита дівчинка, фіналістка Чемпіонату світу. Звичайно, величезна заслуга в цьому батьків –  до всіх змагань Яна і її сім’я ставляться дуже серйозно. Адже виступ на професійній сцені – це не лише танець. Тут важливо все – від зачіски до вибору костюма. Над образом Яни працюємо усією командою, бо лише спільна робота дасть очікуваний успіх, – розповідає тренер Софія Кузнєчихіна про свою ученицю.  – У сольному виступі з бальних танців дівчина показала себе як професіонал і неодноразово довела це на паркеті, тому наразі ми активно займаємось пошуком їй партнера. Це теж дуже відповідально, але впевнена, знайдемо достойного кандидата.  

І хоча життя Яни присвячене танцям, дівчина знаходить час на навчання та хобі. Окрім тренувань у клубі, в графіку Яни – заняття у IT-школі, в музичній школі, гімнастика, уроки з малювання, математики, англійської та польської мови. І все це вдається поєднувати.

– Мабуть, тому, що доньці подобається таким темп. Вона допитлива, хоче скрізь встигнути. А ми, батьки, у всьому їй допомагаємо. Весь графік нашої сім’ї підлаштований під її графік занять, – усміхається Наталія, говорячи про донечку.

А потім зізнається, що звикли з чоловіком до такого ритму життя. Адже самі з народження прищеплювали донькам, – яких, до слова, у сім’ї троє, – любов до спорту. Цьогоріч сім’я Клим’юків навіть cтала призерами обласного спортивно-оздоровчого фестивалю «Мама, тато і я – спортивна сім`я». Старша донька Анна теж професійна спортсменка – дівчина займається гірськолижним спортом уже кілька років, і за цей період їй вдалося досягти високих результатів. 17-річна Анна входить до складу національної збірної, тому застати її вдома вкрай важко – або на тренуваннях, або ж на спортивних зборах. Наймолодшій донечці Клим’юків лише 4 роки, але й вона, сподіваємось, буде брати приклад зі старших сестричок й радуватиме батьків своїми успіхами.

Ірина Куприсюк

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, володимир-волинський, Таблоїд, шоу-бізнес
В тему

Останні матеріали