Відео

«Оскара їм!»: на Полтавщині пограбування банку зімітували директор із кумом (відео)

«Оскара їм!»: на Полтавщині пограбування банку зімітували директор із кумом (відео)

Дивне відео із камер спостереження викликало підозри у слідчих.

У понеділок, 20 травня, начальник поліції Полтавської області Андрій Замахін заявив про розкриття резонансного злочину, скоєного в райцентрі Кобеляки 13 травня. В ході пограбування відділення «Полтава-банку» зловмисникові вдалося винести з фінустанови 1,4 млн грн. Момент замаху на директора відділення, який уже після робочого дня заходив у банк через чорний хід, зафіксувала камера відеоспостереження, передають «Факти»

На записі добре видно, що керівник фінансової установи, повільно повертаючи ключ у дверях, дивиться у вікно, в якому явно бачить силует людини, що наближається до нього, однак не поспішає робити будь-яких дій. Він не пручається, отримавши легкий удар по голові, але робить вигляд, що знепритомнів і зловмисник з легкістю заштовхує його в будівлю. Через якийсь час розбійник-грабіжник, уже в чорній балаклаві, виходить через ті ж двері із сумкою, набитою грішми.

«Отямившись» і нібито звільнившись від скотчу, яким невідомий заклеїв йому рот, банкір повідомив у поліцію про зникнення грошей і про те, що йому потрібна медична допомога.

Правоохоронні органи із самого початку розглядали версію причетності банкіра до цього злочину. І ось з’ясувалися деталі.

«Спільником 51-річного директора відділення банку був його 50-річний кум, житель Кобеляк, який виконав «роль» грабіжника, – розповів журналістам видання начальник відділу комунікацій ГУНП у Полтавській області Юрій Сулаєв. – З місця злочину грабіжник зник на легковому автомобілі. За кермом перебував 39-річний водій підприємства, в якому він працював. За місцем проживання фігурантів злочину були знайдені незаперечні докази: маски, болгарка, яка застосовувалася для розрізання сейфа, гроші та інші речові докази. Всі «актори» арештовані і поміщені в СІЗО. Їм оголошено про підозру в скоєнні розбою, вчиненого для заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах організованою групою. За цей злочин законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему