Відео

Юрій Луценко розказав про «уважуху» від зеків і «тігру», яку найчастіше бачить у горизонтальному положенні (відео)

Юрій Луценко розказав про «уважуху» від зеків і «тігру», яку найчастіше бачить у горизонтальному положенні (відео)

Юрій Луценко заявив, що свою дружину Ірину бачить найчастіше «в горизонтальному положенні». Чинний Генпрокурор, який недавно поклав на стіл Президенту заяву про звільнення, а той не підписав, став головним героєм ток-шоу «Ехо України» на телеканалі «Прямий.

Телеведучий Матвій Ганапольський із очільником ГПУ говорили про нереалізовану відставку останнього, хід розслідування замаху на херсонську активістку Катю Гандзюк, який завершився її смертю від отриманих хімічних опіків у лікарні. Та під кінець передачі Ганапольський вирішив підсолодити Луценку «пілюлю» і поговорити про приємне – про дружину політика.

«Давайте я вам приємне скажу… Треба вже закінчувати. Вчора у мене була ваша дружина, представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко. Я вперше розмовляв із нею в ефірі. І я з острахом подумав, що якщо Президент дасть вам відставку, парламент і так далі, і ви підете політиком у Верховну Раду, то вона (дружина, – ред.) вас з’їсть. Вона мені нагадала… Вона емоційна, як ви, але більш така Тетчер, знаєте… Така українська Тетчер. Вам не просто з нею чи просто?» – запитав ведучий в Луценка.

А той почав історію їхнього з Іриною кохання здалека: повідав сімейну історію, як проломив стіну в гуртожитку, залицяючись до майбутньої дружини. «Дивіться, я Ірину знайшов у Львові в Політеху. Вона жила за стінкою, була на курс молодша мене. Стінку ми десь з друзями проломили, в натуральному сенсі – так залицялися. З тих пір ми разом. Я її завжди любив і люблю».

А от заповажав свою «тігру» Луценко, вже коли потрапив у незаконне тюремне ув’язнення. За його словами, на той момент його друга половина була абсолютно непублічною. «Ми разів два сходили при Ющенку на якісь там банкети вождєй, вона каже: я більше туди ніколи не піду. Ну це не її. Вона ніколи не ходила на телебачення. Ніколи не підходила до камери».

Та коли чоловік потрапив до тюрми, Ірина Луценко мусила стати публічною, щоб, за словами високопоставленого благовірного, «утримати невеличкий бізнес, який вона мала, –  кілька косметичних салонів, захистити тестя, якого також арештовували, двох синів, а старшого водили на допити через день».

Маючи багато вільного часу у місцях не надто віддалених, Юрій Луценко, сидячи в камері. Вчив дружину, як бути політиком: «Чесно кажучи, в цій кімнаті з ґратами, де я сидів, і ми спілкувалися через ґрати два роки, бо там інших побачень не передбачено, я їй розказував, як я ставав політиком. І на очах вона все записувала і ставала цим політиком».

А носила передачі політичному в’язневі Луценку вірна дружина кожнісінького дня, коли це було дозволено.  Через що навіть «зеки» її сильно заповажали.

«Вона ходила до мене в тюрму кожен день, крім вихідних, коли заборонено. Кожен день. А потім ще півроку їздила два рази в тиждень в табір. І, ви ж розумієте, як ставилися зеки до міністра внутрішніх справ у тюрмі? М’яко кажучи, не дуже доброзичливо. Але через рік, я пам’ятаю, іду через дворик до Ірини, а мені гукає зверху зек: «Луценко, передай своей жене уважуху, она научила наших быть настоящими!». Бо коли вона приходила, відчиняла двері… запускала простих, вибачте, зечок, потім заходила сама. І ось ця, як вони кажуть, «уважуха», було, напевно, найбільшою нагородою за її поведінку в ті часи».

Юрій Луценко і не зогледівся, як його «тігра» стала самостійною політичною одиницею. А тепер він найчастіше бачить її «у горизонтальному положенні».

«Билася вона як тігра. Часто надто емоційно, не менше, ніж я, – сказав про дружину Генпрокурор. – Але потім якось так сталося, що вона стала абсолютно окремим політиком. Абсолютно окремою політичною одиницею.  І коли сьогодні хтось каже, що там «Луценко Ірина заявила. А вона дружина Генпрокурора…». Послухайте: я її бачу, як правило, в горизонтальному положенні. Хто перший із нас приходить додому, не можу сказати. Ми бачимося, коли зранку каву п’ємо. І то не завжди. Тому вона самостійний політик, і я дуже горджуся, що вона… Спочатку долею була змушена стати політиком. Бо принцип був такий: «Всіх Луценків не пересаджаєш. А нас ще є». А потім вона раптом стала ну дійсно цікавитися жіночими темами. Сімейним насиллям, захистом дітей. Багатьма речами. Які насправді вважаються для політиків непопулярними. А вона на цьому живе. І я горджуся тим, що вона така розумна, бойова. Ну і скажем, і мені перепадає. Але саме в цьому я відчуваю кайф», – на такій романтичній ноті Луценка завершилося відверте інтерв’ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залишений на посту Луценко про свою зарплату: «Як для нормальної людини, дуже велика»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему