Поради

Я ненавиджу свою роботу. 9 ознак того, що вам пора міняти місце роботи

Я ненавиджу свою роботу. 9 ознак того, що вам пора міняти місце роботи

Задумуєтесь про те, щоб змінити роботу? Є 9 ознак, які сигналізують про те, що вам час звільнятися.

 

Для чого людині потрібна робота? Щоб виходити з дому? Аби заробляти гроші? Бо всі десь працюють? Ні! Робота потрібна для самореалізації та задоволення. Якщо ж ваша професійна діяльність не приносить радості, пора писати заяву на звільнення.

 

Є 9 сигналів, які повинні підштовхнути вас до зміни роботи:

 

Мене дратують колеги

У всі віки роботодавці твердять: запорука плідної праці – згуртований та дружній колектив. Однак, якщо вам не хочеться іти на роботу, бо там всі вас дратують, то проблема, скоріше всього, не у колегах, а у вас самих. Звичайно, в кожному кабінеті знайдеться людина, яку не поважають та стараються з нею не контактувати. Проте, якщо вам навіть думка про спілкування з іншими людьми – неприємна, то вам час змінити місце роботи. Адже, в результаті, токсична атмосфера, у якій ви працюєте, вас доконає.

 

Я ненавиджу свого шефа

Ну хто не розбавляв атмосферу у офісі свіженьким анекдотом про шефа? Існує немало легенд про неадекватних керівників, які знущаються з підданих. Якщо ваш керівник один із «офісних маніяків» і вас це не влаштовує, краще змінити місце роботи. Позаяк, дуже складно працювати на благо начальства, ідеї та цілі якого, для вас чужі та неприємні.

 

Я ненавиджу неділю

Мабуть, немає таких працівників, які обожнюють понеділки. Перший робочий день завжди тяжкий і тягнеться безкінечно. Пік працездатності випадає на середу. В п’ятницю завдання виконуються вдвічі простіше, оскільки ви вже пливете на позитивній хвилі вихідних.

В неділю працівник повинен бути сповненим енергії та нових ідей. Але якщо суботнього вечора на вас нападає хандра, бо завтра неділя, за якою починається робочий тиждень, – це крок до затяжної депресії.

Ви ненавидите неділі, – це одна із ознак, що вам пора задуматися про звільнення.

 

Я постійно хочу у відпустку

Ну хто не мріє круглий рік валятися на берегу моря? Мабуть, тільки трудоголік! Чекати на відпустку – це нормально. А от повертатися після канікул на роботу спустошеним та втомленим, – не правильно. За місяць відпочинку ви повинні скучити за роботою, колегами, завданнями. Якщо ж ви неохоче повертаєтесь на службу, втомленими і без бажання працювати, – змінюйте роботу.

 

У мене маленька зарплата

Маленька зарплата також привід покинути роботу. Однак, звільнитися варто не стільки через низьку платню, як через дві можливі причини, того, чому керівництво вам не доплачує:

  • Компанія безперспективна і керівництво не має змоги виплачувати по заслугам навіть відданим та працелюбним працівникам;
  • Робота вам настільки остогидла, що ви безініціативно ставитесь до завдань. Плати більше вам не будуть через вашу лінь.

 

Після роботи мені потрібно побути на самоті

Настільки втомлюєтесь на роботі, що ввечері зникає навіть найменше бажання спілкуватися з рідними людьми? Якщо так, то міняйте роботу. Праця повинна облагороджувати людину, а не перетворювати її в одинака. Якщо на роботі все добре, то людина повертається додому, хоча і втомленою фізично, але піднесеною духовно. Відтак, розмова з друзями у барі за пивом чи посиденьки з батьками за чашкою чаю не повинні обтяжувати вас.

 

Мене легко замінити

Ви приходите на роботу, займаєтесь звичними справами: завдання, чай-кава, обід, розмови з колегами. Та в кінці дня розумієте, що нічого толкового не зробили. Наступного дня приходите з думкою, що сьогодні наверстаєте впущене. Проте, натхнення немає, справи не клеяться, а будь-які спроби попрацювати закінчуються тим, що ви відкладаєте роботу на інший, більш продуктивний день.

Якщо ви розумієте, що після вашого звільнення в компанії мало що зміниться, краще пошукати роботу, на якій ваші старання будуть безцінні.

 

Мені тяжко зосередитися

Сідаєте за комп’ютер і не знаєте з чого почати? Беретесь за десятки справ, проте жодну не можете довести до кінця. А все що бачить фінал, виходить якесь недолуге? Вам заважає зосередитись лінь, сонливість?

А чули вислів «за вуха не відтягнеш»? Якщо працівник любить те, чим займається, він з радістю виконає всі доручені завдання в будні та із задоволенням попрацює на вихідні. Якщо це не про вас, то міняйте роботу.

 

Мені не подобається те, чим я займаюся

На роботі ви скучаєте і мрієте, щоб день закінчився швидше? Після трудового дня жалієтесь друзям на дивний колектив, поганого начальника та низьку зарплату? А вранці готові головою об стіну вдаритися, аби лише залишитися вдома? І все частіше ви розумієте, що вам не подобається те чим ви займаєтеся?

Якщо так, то вам час писати заяву про звільнення.

 

В світі стільки цікавих професій, де ви б могли себе проявити. Можливо саме вас шукає креативне рекламне агентство чи педантична компанія, яка надає послуги з прибирання приміщень.

Життя занадто коротке, аби проводити восьмигодинний робочий день на роботі, яка вас вбиває.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Кар'єра, робота
В тему