Поради

Колір венге в інтер’єрі. Магія благородного дерева

Колір венге в інтер’єрі. Магія благородного дерева

Темно-бордовий, глибокий фіолетовий, тінь коричневого, теплий шоколадний тон і міцна кава – ось палітра магічного кольору венге.

 

Ви шукаєте модні тенденції в інтер’єрі? Тоді зверніть увагу на колір деревини – венге. Гамма цього тонну коливається в межах темних відтінках коричневого. Проте, надзвичайна фактура деревини дозволяє виділити його в окремий колір під назвою венге.

 

Не перестарайтеся

Деталі такого кольору насичені глибоким кольором. Їх найкраще підкреслить світло або яскрава кольорова гама. У кімнаті, де багато предметів кольору венге, необхідне хороше освітлення – як природне, так і штучне, інакше кімната матиме похмурий вигляд.

 

Для малих приміщень

У невеликих приміщеннях можна обмежитися використанням окремих елементів цього кольору. Наприклад, рама для картини, бокові частини ліжка чи крісел, невеликий столик примхливого дизайну або декор лаконічної та простої форми. Зараз можна зустріти найнесподіваніші аксесуари в такому насиченому кольорі. Наприклад, вази з деревини або зі скла, з ефектом натуральної деревини.

 

Поєднання

Дизайнери не рекомендують меблі і підлогове покриття виконувати в одному тоні. Це може дизбалансувати сприйняття приміщення. Якщо є бажання дотримати одну колірну гаму, то краще замовити меблі на два-три тони темніші від підлоги.

 

Як застосувати

Горизонтальні поверхні матимуть кращий вигляд, якщо вони оформлені контрастно щодо вертикальних. Матиме гарний вигляд прозора скляна стільниця декоративного столика, ніжки якої виконані в кольорі венге. Диван із сидінням кольору ягоди і вертикальними частинами шоколадного відтінку справляє свіже і легке враження, ніж такий же предмет інтер’єру, який повністю виконаний в темно-коричневій гамі.

 

Контраст

Для створення контрасту в інтер’єрі достатньо двох-трьох акцентів. Якщо колір венге обраний саме з цією метою, то необов’язково купувати всі меблі в такому тоні. Досить буде пари крісел і оригінальної рами дзеркала в аналогічній гамі, щоб додати глибини інтер’єру кімнати.

 

Отримати стильний і модний інтер'єр, використовуючи колір венге, досить легко. Недарма він вважається фаворитом у дизайнерів. Різні колірні композиції допоможуть створити образи різних стилів, кожен з яких буде нести власну атмосферу і настрій. Колір венге підійде як для оформлення урочистої вітальні, так і для кухні чи ванної кімнати. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему

Останні матеріали