Поради

Як правильно приготувати оселедець під шубою: рецепт

Як правильно приготувати оселедець під шубою: рецепт

Традиційною новорічною стравою цей салат став із середини 1970 років. Оселедець під шубою вважається одним з найошатніших і найпростіших у приготуванні салатів. Тим не менше існує безліч варіацій його приготування.

Пояснюємо, які рецепти засуджують на форумах, і розкриваємо справжній спосіб приготування новорічних ласощів.

Деякі користувачі мережі, ділячись своїми рецептами, рекомендують додавати в салат яблуко. Але багато користувачів таке рішення засуджують. На їхню думку, фрукт лише псує традиційну святкову страву.

«Багато років готуємо оселедець під шубою, але без яблука. Не приймаю його смак у салатах, а ось свіжі їм кілограмами», - висловилася одна з користувачок.

Також з'ясувалося, що господині часто сперечаються про те, наскільки важливо викладати салат шарами. Одні дотримуються принципової позиції, стверджуючи, що «саме багатошаровість робить страву особливою». Інші, у свою чергу, нарізають всі інгредієнти і перемішують, зазначаючи, що «смак при цьому не змінюється».

Ще одним предметом спору на форумах виступає спосіб подрібнення овочів. Поки одні господині труть їх на терці, інші вважають за краще використовувати ніж.

«Більшість на терці тре. Але це ж овочеве пюре виходить, а не салат. Я тільки ножем, дрібно», - заявила інша користувачка.

Справжній рецепт оселедця під шубою

Інгредієнти:

  • Оселедець або філе – 0,4 кг.
  • Буряк — 1 шт
  • Картопля - 2 - шт.
  • Морква — 2 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1шт
  • Майонез — 200 мл

Спосіб приготування:

  • Спочатку необхідно підготувати всі інгредієнти. Оселедець потрібно обробити, витягти кістки і нарізати невеликими шматочками. Буряк, картоплю і моркву очистити, покласти в каструлю з холодною водою і довести до кипіння. Після цього їх треба варити, підсоливши рідину, на повільному вогні протягом півгодини до м'якого стану.
  • Отже, як перший шар викладається картопля. Її необхідно попередньо подрібнити на середній терці, а після цього розподілити рівномірним шаром. Коли овоч викладено на страву, його слід змастити майонезом.
  • Слідом за картопляною подушкою викладається дрібно нарізана цибуля, а потім вона промазується майонезом. Після цього йде рибний шар, який також важливо розподілити рівномірно.
  • Відварена морква - передостанній шар. Але її важливо також, як картопля, подрібнити на середній тертці. І, звичайно, не забути змастити майонезом. Заключним етапом є протертий і відразу змішаний з майонезом буряк. «Соусом», що вийшов, потрібно змастити весь салат - зверху і з боків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: страви, рецепти, цікаво знати
В тему