30 Жовтня 2019
Новини

Твій корисний сніданок: віденський шніцель з картопляним салатом

Твій корисний сніданок: віденський шніцель з картопляним салатом

Приготуйте на сніданок страви австрійської кухні.

Традиційний віденський шніцель роблять з телятини. Хоч свинина в цій ролі теж дуже добре виходить, пише Picantecooking.

Картопляний салат до шніцеля потрібно робити завчасно, він повинен настоятися, а картопля повинна вбрати в себе частину заправки.

Інгредієнти.

Для картопляного салату:

  • 600 грам картоплі
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 2 великі цибулини
  • 200 грам тонких копчених ковбасок (мисливських)
  • 2 ст. л. зернистої гірчиці
  • 150 мл курячого бульйону
  • 6 ст. л. білого винного оцту
  • Сіль та чорний мелений перець до смаку

Для шницелів:

  • 4 телячих відбивних (можна використати теж, менш традиційні, свинячі)
  • 3 злегка збитих яйця
  • ½ склянки борошна
  • 1 склянка панірувальних сухарів
  • Рослинна олія для обсмажування
  • Сіль та чорний мелений перець за смаком
  • 1 лимон для подачі

Настоювання салату: 1 година Час приготування: 30 хвилин Загальний час приготування: 1 година 30 хвилин.

Приготування.

Для картопляного салату:

1) Помийте і почистіть картоплю. Наріжте пластинками (прибл. 0,5 см завтовшки) і варіть в підсоленій воді до готовності. Відцідіть.

2) Тим часом почистіть цибулю, розріжте навпіл і наріжте пір'ям. Поріжте в поперек ковбаски. Нагрійте глибоку сковорійте, додайте рослинну олію і цибулю, смажте поки цибуля стане м'якою.

Додайте ковбаски і смажте ще 2 хв.

3) Додайте картоплю і гарячий бульйон, гірчицю, оцет, свіжо мелений перець, перемішайте гарненько і тушкуйте все разом 1 хвилину.

4) Вимкніть газ, накрийте кришкою і дайте настоятися, як мінімум годину! І не піддавайтесь спокусливого аромату з'їсти прямо відразу! З часом салат стає смачнішим!

Подавайте як гарнір або самостійну страву. Обов'язково злегка теплим або холодним, але не гарячим!

P.S. Салат можна зробити за день до подачі. Він від цього тільки виграє.

Для віденських шніцелів:

1) Помістіть борошно, яйця і панірувальні сухарі в 3 окремі ємності зручні для панірування. Відбивні добре потовчіть молотком, але не робіть їх надто тонкими. Посоліть і поперчіть.

Обкачайте в борошні, потім в яйцях і на кінець в сухарях. Струсіть надлишок панірувальних сухарів.

2) Нагрійте велику плоску сковорідку, додайте рослинну олію, коли вона прогріється починайте смажити шніцелі, 1 шніцель за раз, підрум'янюючи їх з кожного боку по 2-3 хвилини.

Перекладіть на тарілку застелену кухонним рушником і тримайте в теплі.

3) Розріжте лимон на 4 частини.

Подавайте шніцелі з четвертинками лимона і порцією картопляного салату.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сніданок, харчування, рецепти
В тему