Поради

Рецепт найсмачнішої консервації на зиму

Рецепт найсмачнішої консервації на зиму

Щоб доповнити список зимової консервації, пропонуємо додати до популярних закруток мариновані перці шматочками. Їх легко та швидко готувати, а насолоджуватися можна протягом 6 місяців.

Про це пише Євген Клопотенко.

Подавайте їх до столу, як окрему закрутку, або до м’ясних чи рибних страв.

Рецепт маринованих перців на зиму

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 1

Приготування:

  • Стерилізуємо банки та кришки.
  • Миємо овочі та видаляємо насінну коробку. Розрізаємо спочатку на смужки, а потім кожну смужку навпіл під кутом 45 градусів. Вийдуть великі шматочки.
  • У каструлю викладаємо шматочки перцю, вливаємо 400 грамів води, додаємо 2 зубчики часнику, 1 лавровий лист, 2 горошини духмяного перцю, 1 бутон гвоздики та всипаємо цукру й солі. Відправляємо все на середній вогонь та проварюємо 5 хвилин після закипання.
  • Знімаємо каструлю з перцем з вогню та вливаємо. оцту та соняшникової олії.
  • У стерилізовані банки викладаємо перець зі всіма спеціями та заливаємо рідиною, в якій він варився, до верху. Закриваємо кришками. Стерилізувати банку з перцем не потрібно, бо овоч варився та пройшов достатню термічну обробку.
  • Залишаємо банки з перцем охолоджуватися за кімнатної температури, а потім зберігаємо в прохолодному місці до року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: їжа, рецепти
В тему

Останні матеріали