Поради

Сирна паска на Великдень-2023: у духовці та без випікання

Сирна паска на Великдень-2023: у духовці та без випікання

Пропонуємо  простий рецепт сирної паски на Великдень.

Інгредієнти:

  • 500 г  сиру
  • 4 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка молока
  • 1 склянка пшеничного борошна
  • 1 пакетик ваніліну
  • 1/2 склянки вершкового масла
  • 1 ст. ложка розпушувача для тіста
  • Щіпка солі
  • сухофрукти, цукати, ванільний цукор для прикраси

У великій  мисці змішайте творог, цукор, молоко, вершкове масло, ваніль і сіль. Добре перемішайте і змішайте, поки все не зільється в одну масу.

Додайте яйця і знову перемішайте.

Додайте  борошно і розпушувач для тіста, потім знову перемішайте, доки не вийде однорідне тісто.

Якщо ви бажаєте, додайте сухофрукти або цукати. Добре перемішайте.

Налийте  тісто в пасочну форму, змащену маслом або викладену папером для випікання.

Поставте форму з тістом у холодильник і залиште там на кілька годин або на ніч.

Перед запіканням паски, зробіть виріз у формі хреста на верхній шар тіста.

Пекти у духовці, розігрітому до 170-180 градусів, близько 50-60 хвилин, доки верхня частина не зарум'яниться.

Вийміть з духовки та залиште охолодитися. Прикрасьте ванільним цукром і подавайте на стіл.

Рецепт оригінальної сирної паски на дріжджах на Великдень

Інгредієнти:

  • 1 кг борошна
  • 500 г цукру
  • 500 г вершкового масла
  • 500 г творогу (15-20% жирності)
  • 10 яєць
  • 2 пакети сухих дріжджів (або 50 г свіжих)
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 1 склянка теплого молока
  • 1 ст. ложка солі

Змішайте у великій мисці борошно з цукром і сіллю. Додайте м'яке вершкове масло і розтирайте його в борошно, доки суміш не стане схожою на крихту.

Розітріть творог, додайте йому яйця та збивайте до однорідної маси.

Додайте до сухих інгредієнтів творожну суміш і дріжджі. Поступово додавайте тепле молоко, змішуючи все це, поки не стане гладким тістом.

Накрийте миску  тканиною і залиште у теплому місці на 2-3 години для підйому.

Присипте стіл борошном і викладіть тісто. Розділіть його на 2-3 рівні частини.

Покладіть  тісто в змащену вершковим маслом форму. Зробіть в тісті невелику дірку в центрі, щоб паска могла "дихати".

Залиште паску на теплому місці на 1-2 години для підйому. Після цього намастіть її вершковим маслом і поставте в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів Цельсія.

Печіть паску протягом 1-1,5 години, доки вона не стане золотисто-коричневою  і не буде готовою в середині (перевірте, використовуючи дерев'яну шпажку - якщо вона вийде чистою, паска готова).

Вийміть паску з форми та залиште її охолонути на решітці.

Прикрасьте паску за бажанням: можна обсипати цукровою пудрою або прикрасити мигдальними лущеними.

Подаємо на стіл та смакуємо!

Смачного та щасливого Великодня!

Рецепт сирної паски без випікання

Інгредієнти:

  • 500 г творогу (15-20% жирності)
  • 500 г вершкового масла
  • 500 г цукру
  • 5 яєць
  • 1 пакет желатину
  • 2-3 ложки вершкового молока
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту

 Розітріть творог у великій  мисці до однорідної маси.

Додайте вершкове масло та цукор, і збивайте  до однорідної суміші.

Додайте яйця одне за один, і збивайте  кожний раз, доки яйця повністю не змішуються з творожною масою.

Розчиніть желатин у молоці відповідно до інструкції на пакеті. Додайте ванільний екстракт до суміші.

Додайте желатинову суміш до творожної маси, і збивайте  до однорідної суміші.

Змастіть форму вершковим маслом, і викладіть творожну масу у форму.

Накрийте форму  тканиною, і залиште в холодильнику протягом 6-8 годин або на ніч, щоб паска затверділа.

Після цього вийміть паску з форми, прикрасьте за бажанням, і подавайте на стіл!

Смачного та щасливого Великодня!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рецепти, великдень, Таблоїд
В тему