Пропонуємо простий рецепт сирної паски на Великдень.
Інгредієнти:
- 500 г сиру
- 4 яйця
- 1 склянка цукру
- 1 склянка молока
- 1 склянка пшеничного борошна
- 1 пакетик ваніліну
- 1/2 склянки вершкового масла
- 1 ст. ложка розпушувача для тіста
- Щіпка солі
- сухофрукти, цукати, ванільний цукор для прикраси
У великій мисці змішайте творог, цукор, молоко, вершкове масло, ваніль і сіль. Добре перемішайте і змішайте, поки все не зільється в одну масу.


Додайте яйця і знову перемішайте.
Додайте борошно і розпушувач для тіста, потім знову перемішайте, доки не вийде однорідне тісто.
Якщо ви бажаєте, додайте сухофрукти або цукати. Добре перемішайте.
Налийте тісто в пасочну форму, змащену маслом або викладену папером для випікання.
Поставте форму з тістом у холодильник і залиште там на кілька годин або на ніч.
Перед запіканням паски, зробіть виріз у формі хреста на верхній шар тіста.
Пекти у духовці, розігрітому до 170-180 градусів, близько 50-60 хвилин, доки верхня частина не зарум'яниться.
Вийміть з духовки та залиште охолодитися. Прикрасьте ванільним цукром і подавайте на стіл.
Рецепт оригінальної сирної паски на дріжджах на Великдень
Інгредієнти:
- 1 кг борошна
- 500 г цукру
- 500 г вершкового масла
- 500 г творогу (15-20% жирності)
- 10 яєць
- 2 пакети сухих дріжджів (або 50 г свіжих)
- 1 ст. л. рослинної олії
- 1 склянка теплого молока
- 1 ст. ложка солі
Змішайте у великій мисці борошно з цукром і сіллю. Додайте м'яке вершкове масло і розтирайте його в борошно, доки суміш не стане схожою на крихту.
Розітріть творог, додайте йому яйця та збивайте до однорідної маси.
Додайте до сухих інгредієнтів творожну суміш і дріжджі. Поступово додавайте тепле молоко, змішуючи все це, поки не стане гладким тістом.
Накрийте миску тканиною і залиште у теплому місці на 2-3 години для підйому.
Присипте стіл борошном і викладіть тісто. Розділіть його на 2-3 рівні частини.
Покладіть тісто в змащену вершковим маслом форму. Зробіть в тісті невелику дірку в центрі, щоб паска могла "дихати".
Залиште паску на теплому місці на 1-2 години для підйому. Після цього намастіть її вершковим маслом і поставте в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів Цельсія.
Печіть паску протягом 1-1,5 години, доки вона не стане золотисто-коричневою і не буде готовою в середині (перевірте, використовуючи дерев'яну шпажку - якщо вона вийде чистою, паска готова).
Вийміть паску з форми та залиште її охолонути на решітці.
Прикрасьте паску за бажанням: можна обсипати цукровою пудрою або прикрасити мигдальними лущеними.
Подаємо на стіл та смакуємо!
Смачного та щасливого Великодня!
Рецепт сирної паски без випікання
Інгредієнти:
- 500 г творогу (15-20% жирності)
- 500 г вершкового масла
- 500 г цукру
- 5 яєць
- 1 пакет желатину
- 2-3 ложки вершкового молока
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
Розітріть творог у великій мисці до однорідної маси.
Додайте вершкове масло та цукор, і збивайте до однорідної суміші.
Додайте яйця одне за один, і збивайте кожний раз, доки яйця повністю не змішуються з творожною масою.
Розчиніть желатин у молоці відповідно до інструкції на пакеті. Додайте ванільний екстракт до суміші.
Додайте желатинову суміш до творожної маси, і збивайте до однорідної суміші.
Змастіть форму вершковим маслом, і викладіть творожну масу у форму.
Накрийте форму тканиною, і залиште в холодильнику протягом 6-8 годин або на ніч, щоб паска затверділа.
Після цього вийміть паску з форми, прикрасьте за бажанням, і подавайте на стіл!
Смачного та щасливого Великодня!
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.