Поради

Що не можна робити 22 листопада

Що не можна робити 22 листопада

22 листопада православні вшановують пам'ять святої, яка могла передбачати майбутнє та зцілювати людей. У цей день потрібно бути дуже акуратним і дотримуватися всіх правил, щоб не викликати гнів Матрони.

Історія свята

Матрона народилася у християнській сім'ї. Від народження була сліпою. Батьки хотіли здати дівчинку в притулок, але її матері наснився білий птах, який сів їй на груди. Жінка вирішила, що це знак того, що дочку треба залишити.

З восьми років Матрона вже старанно молилася і за свою віру в Бога отримала дар зцілення та передбачення. Коли їй було 17 років, у неї віднялися ноги. Сама Матрона говорила, що знала про те, що це станеться, але не противилася, бо впевнена, що це воля Божа.

Після більшовицького перевороту Матрона переїхала до Москви, де жила у друзів та знайомих, а потім переїхала до будинку на Арбаті. Там вона займала кут у невеликій кімнаті, яку ділила з іншою родиною. Вдень вона приймала там людей, а ночами молилася. Жінка регулярно сповідалася та причащалася.

Свою смерть вона передбачила за три дні сама. Вона попросила поховати її на Данилівському цвинтарі та заповідала людям приходити на її могилу по допомогу.

Перед тим, як Матрону канонізували, її могилу розкрили, а мощі перемістили в раку. Нині вони зберігаються у Покровському монастирі. До них відкрито щоденний доступ.

Що можна робити

Багато віруючих 22 листопада йдуть до монастиря до мощів Матрони, щоб вклонитися їй та попросити у неї здоров'я.

У день Матрони потрібно попросити вибачення у всіх близьких людей, з якими ви перебуваєте в сварці. Потрібно налагодити стосунки та залагодити усі конфлікти. Якщо людина не захоче йти на примирення, то просто вибачтеся перед нею і побажайте їй всього хорошого. Її душевний стан не залежатиме від вас.

Сьогодні треба подати жебракам. Не обов'язково давати гроші. Раніше господині перебирали шафи і відбирали одяг, який їм більше не потрібний, а потім несли його жебракам. Важливо віддати їм чистий одяг, інакше разом зі старим та брудним одягом ви віддасте своє щастя. Можна купити безхатченку їжу.

Що не можна робити

22 листопада категорично заборонені сварки. Не можна лаятися з друзями, родичами, знайомими та колегами. Якщо конфлікт все ж таки відбудеться, намагайтеся не піддаватися на провокації і не показуйте нікому свої емоції, а особливо гнів.

Заборонено лаятися і сваритися. Вважається, що той, хто порушить цю заборону, матиме чиряк на язику або втратить зуб.

Не можна змінювати імідж 22 листопада. Якщо ви зважитеся на стрижку та фарбування волосся, то під час процедури трапиться невдача і новий образ вам не сподобається.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прикмети, яке сьогодні свято, цікаво знати
В тему