Поради

Чому сьогодні варто кинути курити: прикмети на 12 листопада

Чому сьогодні варто кинути курити: прикмети на 12 листопада

Православні відзначають 12 листопада день Зіновія та Зіновії, а в народі його називають ще днем синичок. У цей день спостерігали за синицями, оскільки вони починали перебиратися ближче до людини.

Історія свята

Зіновій та Зіновія були братом і сестрою, жили в Каппадокії. Вони народилися в сім'ї благочестивих і багатих християн, але батьки рано померли і залишили їм у спадок все своє майно. Брат із сестрою, у свою чергу, все своє майно передали жебракам, присвятивши життя Богові.

У винагороду за праведне життя Зіновій отримав дар чудотворення – він міг лікувати людей молитвою. Невдовзі мешканці міста обрали його своїм єпископом. За правління імператора Діоклетіана відбувалися гоніння на християн. Він дізнався про єпископа Зіновія і заарештував його. Чоловіка схиляли до зречення віри, але він стояв на своєму. Зіновія дізналася, що її брата тримають у в'язниці і попросила ув'язнити себе разом із ним. Православні християни не зреклися своєї віри і були страчені.

Що можна робити

Оскільки свято називається днем синиці, було прийнято годувати птахів. Побачити їх 12 листопада вважалося великим успіхом і обіцяло щастя та любов.

Вважалося, що якщо незаміжня дівчина у цей день з'їсть м'ясо кролика чи зайця, то наступного року її супроводжуватиме успіх у особистому житті.

12 листопада вважається вдалим отримання нових знань. Можна вирушити в подорож або зайнятися самоосвітою.

Якщо ви хочете покращити своє здоров'я, то відмовтеся від шкідливих звичок хоча б на день. Це допоможе вам не хворіти протягом зими.

Що не можна робити

12 листопада в жодному разі не можна ображати птахів, які прилетіли до вас на зимівлю, інакше вищі сили покарають людину, яка погано з ними обійшлася.

У цей день не можна проводити час безцільно, лежачи у ліжку. Наші пращури вірили, що для вдалого року потрібно розписати всі справи на день і слідувати їм. Крім того, не можна йти на невиправданий ризик, інакше можете спричинити лихо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прикмети, Поради, шкідливі звички
В тему