12 Серпня 2023
Новини

День молоді-2023: як його відзначають в Україні

День молоді-2023: як його відзначають в Україні

Довгий час День молоді в Україні святкували наприкінці червня. Проте у 2021 році його перенесли і тепер відзначають 12 серпня, як і по всьому світу.

Свято було проголошено у 1999 році Генасамблеєю ООН. Офіційно День молоді в Україні відзначають 12 серпня, цього року він припадає на суботу, передає 24 Канал.

День молоді вважається святом творчості, енергії, пізнання та реалізації найсміливіших задумів.

Це свято має на меті нагадати про роль молодих людей у розвитку світу, а також у вирішенні різних повсякденних завдань. Часто у цей день привертається увага до актуальних проблем молоді.

Історія свята

Після війни, у 1945 році, Всесвітня федерація демократичної молоді встановила неофіційний День молоді 10 листопада. Також був Міжнародний день солідарності молоді, який відзначали 24 квітня.

Тому за справу взялась ООН. У 1991 році на І сесії Світового молодіжного форуму запропонували встановити Міжнародний день молоді. Ідею ухвалювали кілька років, і лише 17 грудня 1999 року на Генасамблеї ООН офіційно оголосили цей день на 12 серпня.

Як святкують в Україні та за кордоном

Традиційно у цей день традиційно вітають молодь. До свята часто влаштовують різноманітні концерти, фестивалі, квести та спортивні заходи. Також у День молоді можуть влаштовуватися різні флешмоби.

Багато молодих людей віддають перевагу святкуванню в товаристві своїх друзів. Зокрема, проводять цей день на природі, адже воно влітку.

В Україні багато молодіжних організацій проводять конференції, мета яких – знаходити та розвивати таланти у молодих людей. Всі дії в цей день спрямовані на те, щоб підтримати перспективу розвитку молодих фахівців і творчих представників нового покоління.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, який сьогодні день, яке сьогодні свято
В тему

Останні матеріали