Поради

У чому смертельна небезпека домашніх закруток: пояснення лікарів

У чому смертельна небезпека домашніх закруток: пояснення лікарів

Лікар-терапевт Георгій Сапего розповів, що в домашніх консервах може бути смертельно небезпечний токсин.

У консервах, в'яленій рибі та ферментованих продуктах може бути ботулотоксин, який смертельно небезпечний для людини і призводить до ботулізму.

«Ботулізм - це отруєння токсином, який виробляють певні мікроби. Ботулотоксин вкрай небезпечний навіть у мікроскопічних кількостях - він спричиняє тяжке ураження нервової системи аж до летального результату. Ці мікроби розмножуються за відсутності повітря, при низькій кислотності і переважно при кімнатній температурі», - каже медик.

При цьому навіть кип'ятіння не запобігає зараженню продукту токсинами, що викликають ботулізм. Для цього потрібний спеціальний стерилізатор, який працює під тиском. Навіть на вигляд визначити наявність токсинів в консервах не вийде.

«Улюблене місце для збудника ботулізму - домашні консерви або ковбаси, різні ферментовані продукти кустарного виробництва, в'ялена риба», - пояснив експерт.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Лікарі, Здоров'я, Поради
В тему