Поради

Як перестати спізнюватися

Як перестати спізнюватися

«Ти знову запізнився!» — фраза, яку чує величезна кількість людей щодня і яка говорить про серйозні проблеми не тільки в професійному, але і в особистому житті.

І все ж є способи назавжди забути про те, що вас чекають, а ви не вкладаєтеся за часом. Ми поділимося з вами корисними рекомендаціями.

Розраховуємо до хвилини

Якщо ви часто спізнюєтеся, значить, вам важко адекватно оцінити ту кількість часу, яку витрачаєте не тільки на важливі, але і на буденні справи. Навіть просте заварювання кави, на яке ви виділили недостатньо часу, може стати причиною, через яку весь робочий колектив чекатиме лише на вас. Важливо зрозуміти, що ви проводите в душі не 10, а цілих 15 хвилин як мінімум, але нам здається, що ми контролюємо час. Спробуйте виділити один день і розрахувати з точністю до хвилини, скільки часу витрачаєте на ранкові ритуали, готові посперечатися, ви здивуєтеся.

Шукаємо мотивацію

Як правило, коли ми кудись не хочемо йти, відразу ж знаходяться суперважливі справи, на кшталт перемикання каналів у телевізорі, щоб якомога довше затриматися вдома. У такій ситуації добре працює позитивна мотивація, коли ви хвалите самого себе в кінці дня за чудове дотримання часових рамок. Проблема лише в тому, що надто часті подарунки самому собі можуть позначитися на сімейному бюджеті, а звичку хотілося б зберегти довше.

Ставимо себе на місце людини, яка чекає

Найчастіше люди, які запізнюються, не замислюються про тих, хто чекає на них. Але при цьому важливо розуміти, що ваша затримка може позначитися на робочому процесі або ж на відношенні до вас людини, з якою ви плануєте побудувати довгострокові відносини. Часто думки про інших дійсно змушують взяти себе в руки і, нарешті, почати розраховувати час. Чому на вас чекають? Щоразу задавайте собі це питання, коли вам хочеться поспати ще «пару хвилинок».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, стосунки, цікаво знати
В тему