Поради

Як не набрати вагу взимку: поради лікарів

Як не набрати вагу взимку: поради лікарів

Із настанням холодів бажання споживати жирну їжу зростає. Провідний дієтолог Антон Бердов розповів, як не набрати зайву вагу. Вам допоможе вибір більш здорового перекусу.

«Підійдіть до вибору їжі усвідомлено і замініть шкідливі продукти на аналогічні, але при цьому корисні. Наприклад, чіпси можна замінити на овочеві палички з хумусом, хліб – на снеки зі злаків, а шоколадку – на фрукти. Також потрібно не забувати про контроль за споживанням калорій і зменшити їхнє споживання на 10-15% від звичайної денної норми, при цьому дотримуючись співвідношення 30% білків, 30% жирів і 40% вуглеводів. Це саме та рекомендація, яка дозволить вам залишатися у формі протягом холодної пори року, а також на час локдауну», - радить експерт.

З приходом холодної погоди рівень фізичної активності знижується. Ми менше часу проводимо на відкритому повітрі, розмірковує Бердов. Хочеться більше і частіше їсти, і це нормально.

«Наш організм, розуміючи, що настала холодна пора, починає гріти себе зсередини, прискорюючи при цьому метаболізм. Це необхідно для збереження нормальної температури тіла. Але не дивлячись на те, що постійне бажання їсти нормально, важливо його обмежувати, інакше це може призвести до сумних наслідків», - наголосив експерт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Харчування і дієти, харчування, здоровий спосіб життя
В тему

Останні матеріали