Фахівці з Dementia Australia стверджують, що є ряд продуктів, які збільшують ризик розвитку деменції.
Результати дослідження опублікувала британська газета Daily Express.
До шкідливих продуктів, що прискорюють розвиток недоумства, вчені належать ті, які мають у своєму складі насичені жири та трансжири.
Наприклад:
- жирна молочна продукція, включаючи вершкове масло
- шоколад
- сало
- м'ясо
- пальмова і кокосова олія
Також трансжирами насичені:
- Фастфуд
- смажені страви та закуски
- покупна випічка, включаючи торти та печиво
«Намагайтеся обмежити споживання цих продуктів і, по можливості, вибирайте продукти з низьким вмістом жиру», - порадили дослідники.
При цьому фахівці відзначили, що повна відмова від шкідливих продуктів не допоможе повністю уникнути деменції, проте істотно знизить ризик її виникнення.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.
На Волині зросла кількість випадків інфаркту
25 Листопада 2025
На Волині побільшало випадків кліщового вірусного енцефаліту
25 Вересня 2025
Від чого утворюються тромби і чому вони відриваються
23 Вересня 2025
Від диму спаленої трави зростає ризик захворіти на онко
22 Вересня 2025
Реклама





